Sony'den dünyanın en hızlı SD kartı


Sony dünyanın en hızlı SD kartını yaptı. SF-G serisi SD kart, yüksek yazma hızı ile dünyanın en hızlı SD kartı ünvanını elde etmeyi başardı.

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte, fotoğraf makineleri ve video kameralar günümüzde yüksek çözünürlüklü fotoğrafların yanı sıra 4K ve hatta ( daha profesyonel cihazlarda ) 8K çözünürlükte video çekebilir hale geldiler.
Fotoğraf makinelerinin ve video kameraların vazgeçilmez bir parçası olan SD kartlar, günümüzde 1 TB gibi boyutlara ulaşarak, depolama sorununun önüne geçtiler.
Ancak, fotoğraf ve video çözünürlüklerinin artması ile birlikte ortaya çıkan tek sorun, depolama alanı değil. Kullanılan hafıza kartlarının, yüksek boyutlu verileri yazabilecek hızda olması gerekiyor.
Sony tarafından duyurusu gerçekleştirilen SF-G serisi SD kartlar, sahip olduğu yüksek okuma ve yazma hızları sayesinde özellikle fotoğrafçılık ile uğraşan kullanıcıları sevindirdi.
UHS-II standartlarını destekleyen fotoğraf makineleri ile yüksek çözünürlükte seri çekimler yapılabilmesine imkan tanıyan Sony SF-G serisi hafıza kartları, 4K veya daha yüksek çözünürlükte video çekimi yapılan fotoğraf makinesi ve video kameraların vazgeçilmezi haline gelecek.
shiftdelete.net'in haberine göre 300 MB / saniye okuma hızına ulaşabilen hafıza kartı, bu sayede düzenleme yaparken veya çekilen içerikleri farklı cihazlara aktarırken işlemlerin oldukça hızlı gerçekleştirilmesini sağlıyor.
32 GB, 64 GB ve 128 GB gibi farklı depolama kapasiteleri ile Mart ayında kullanıcıların karşısına çıkacak olan Sony SF-G serisi hafıza kartlarının fiyatı bilinmezliğini korurken, hafıza kartları ile birlikte Sony'nin dosya kurtarma yazılımının kullanıcılara sunulacağı açıklandı.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder