Yaşlanmayı yavaşlatmak elinizde



Anti-aging ve ozon tedavisi hakkında açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı/Proloterapi Eğitmeni Dr. Ülkü Sarpkaya, ozon tedavisinin avantajlarına dikkat çekti.

Yaşlanma, yaşın ilerlemesi ile birlikte, sağlıkla ilgili bir takım kayıpların ve fonksiyonel yetersizliklerin görülmesi olarak değerlendirilmektedir. Fakat doğum günümüzü kutlarken biyolojik yaşımızı değil, takvim yaşımızı kutlamaktayız. Bugün bilim insanları, takvim yaşından ziyade biyolojik yaşın önemli olduğunu, zihinsel fonksiyonlardan, seksüel ve fiziksel fonksiyonlarımıza kadar değişen işlevlerin biyolojik yaşla ilgili olduğunu vurgulamaktadır.  Anti-aging / fonksiyonel tıp yaşa bağımlı olarak ortaya çıkan fonksiyon bozukluklarının ve hastalıkların; tedavisinde, önlenmesinde, erken tanısında ve geriye döndürülmesinde etkin olan özel bir tıp dalıdır. Fonksiyonel tıp diğer tıp dalları ile birlikte çalışır ve modern tıbbın getirdiği teknolojik yeniliklerden de faydalanır. Amaç; erken tanı ve destekleme tedavileri ile sadece insan yaşam süresini uzatmak değil, yaşam kalitesini de arttırmaktır.           

Yapılan pek çok bilimsel araştırmada; bel çevresi kalınlığı normalden fazla olan kadın ve erkeklerde, bu bölgede biriken yağ dokusu nedeniyle pankreas bezinde üretilen ve şekeri kontrol eden insülin adlı hormona karşı direnç geliştiği ve Tip 2 Diyabet riskinin arttığı gösterilmiştir. Obezite, insülin direnci, kanser, diyabet, bunaklık, Alzheimer hastalığı ve kardiyovasküler hastalık gibi pek çok hastalığın en önemli risk faktörüdür.

Yaşlanmayı yavaşlatmak elinizde

Sigara içmek kalp krizi ve felcin ana risk faktörüdür. Sigara içilmesiyle kana geçen karbonmonoksit ve nikotin kandaki oksijen seviyesini düşürür. Kan damarlarının duvarlarına zarar vererek pıhtı gelişimine neden olmaktadır.

Fonksiyonel tıp/anti-aging tedavi programının kişiye özel olması tedavinin temel unsurlarından biridir. Kişinin yaşamı, sosyal yapısı ve alışkanlıkları göz önüne alınarak sağlıklı bir beslenme programı düzenlenir. Kişi eğer sigara içiyorsa akupunktur ve biyofoton tedavisi ile sigarayı bırakmasına yardımcı olunması çok önemlidir. Bu tedavi protokolü ile vücudumuzda doğal olarak bulunan seratonin, enkefalin ve endorfin salınımı gerçekleşir. Yöntemin temel avantajı yoksunluk yaşamadan (konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, huzursuzluk vs…) sigarayı bırakabilmenin mümkün olmasıdır. Buna ilaveten uygulanan ozon tedavisi anti-aging tedavi programının en önemli unsurlarından biridir. Ozon tedavisi uygulanıldığında, kişinin dokularında oksijen daha iyi kullanılır, bağışıklık sistemi düzenlenir ve vücudun serbest radikaller ile savaşması sağlanır.

Ozon tedavisi, enerji elde etmek için karbonhidratların glikolizinde önemli olan sitrik asit (Krebs siklusunu) ve karaciğer hücrelerindeki enerji (ATP) metabolizmasını uyararak ATP artışını; yani bazal metabolizma hızını attırır. Bu da kişinin daha kolay kilo verebilmesi ve ideal kilosuna kavuşabilmesi demektir. Ozon tedavisi ile hipoksi ortadan kaldırılarak kan şekeri seviyesinin düzenlenmesi; Hb A1c seviyesinin azalması mümkündür. Böylelikle insülin direnci ve karın bölgesi yağlanmaya çözüm sağlanabilir.

Yaşlanmayı yavaşlatmak elinizde

Ozon tedavisinin aerobik glikolizi, enzim aktivasyonu ve ATP sentezini uyararak nöron(sinir hücresi) fonksiyonlarını olumlu etkileme özelliği vardır. Böylelikle beyindeki dolaşım bozukluklarında nöron hasarının azalmasına sebep olur. Bu yüzden konsantrasyon zayıflaması, unutkanlık, genel fiziksel ve zihinsel performansın azalması, denge sorunları gibi beynin etkilenmesiyle görülen hastalıklarda da ozon tedavisiyle önemli başarılar sağlanmaktadır.  

Ayrıca antioksidan sistem aktivasyonu ile serbest radikallerin nötralizasyonu ve toksinlerden arınmanın sağlanması, ozon tedavisinin çok değerli özelliklerinden biridir. Böylelikle ozon tedavisiyle detoks ve şelasyon sağlanmış olur.

Günlük yoğun çalışma temposu, stres, bedensel ve zihinsel yorgunluktan kaynaklanan sorunlar ozon tedavisine çok iyi yanıt verir. Ozonun kırmızı ve beyaz kan hücrelerini oksijenlendirmesi sayesinde kazandırdığı genel iyilik hali kişilere kendilerini yenilenmiş hissi vermektedir. Ozon tedavisi yaşlanmayı geciktirmekte, yaşın ilerlemesiyle birlikte görülebilecek olan fonksiyon kayıplarını azaltmakta, fiziksel-zihinsel dayanıklılığı ve performansı arttırmaktadır.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder