Hac yedek kura sonuçları SORGULAMA



Hac yedek kura sonuçları ne zaman açıklanacak?


Hac yedek kura sonuçları için beklenti devam ediyor. Kutsal topraklara gidebilmek için ümitlerini devam ettiren yüz binlerce aday, Hac yedek kura sonuçları için umutlarını sürdürüyor. Kesin kayıt yaptıramayan hacı adaylarının yerine yapılacak yeniden değerlendirme ile birlikte, kontenjanlar gözetilerek hac yedek kura sonuçları dikkate alınacak. Peki, yüz binlerce kişinin umutla beklediği bu sonuçlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ne zaman açıklanacak?

Hac yedek kura sonuçları için geri sayım devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla düzenlenen hac kurasına katılım sağlayan fakat kesin kayıt yaptıramayan adayların yerine Hac yedek kura sonuçları ile birlikte yeni adaylar dahil edilecek. Peki, hac yedek kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen o detaylar 
HAC YEDEK LİSTESİ HANGİ TARİHTE BELİRLENECEK?
Kuraya katılım sağlayıp kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 80 bin Hacı adayı, 03 Mart-13 Mart tarihleri arasında kesin kayıt gerçekleştirecek. Bu kayıtların ardından Hacı adayları, kutsal topraklara gidişlerini garantilemiş olacak. Bu tarihler arasında kesin kayıtlarını gerçekleştirmeyen adaylar ise, bu haklarını kaybedecek. Bu adayların yerine, 16-24 Mart tarihleri arasında kura sırası gözetilerek dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde yeni kayıtlar alınacak.
Bu kayıtlarla ilgili detaylar, ilerleyen dönemlerde verilecek. 

HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İLK GİDİŞ 31 TEMMUZ'DA YAPILACAK
Kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 80 bin Hacı adayının ilk çıkış tarihi 31 Temmuz Pazartesi olacak. Çıkışlar 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Dönüş tarihi ise 05 Eylül-30 Eylül arasında gerçekleşecek
HAC KONAKLAMA ÜCRETLERİ AÇIKLANDI
Kesin kayıt işlemlerini yaptıracak olan vatandaşların kalacakları yer konusunda fiyatlandırma durumu ile igili detayları belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, gerekli açıklamayı resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirdi.

ODA FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ GÖZLEMLENDİ
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Hac kurası için 1 milyon 760 bin kişinin başvurduğunu duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, Bu yıl sayının 131 bin kişi daha artış göstererek 1milyon 892 bine ulaştığını açıkladı.
HACI ADAYLARI YOLCULUK ÖNCESİ MANEN HAZIRLANACAK
Hacı adaylarının kutsal topraklara doğru yola çıkmadan önce manen ve ruhen hazırlanmasına aracılık edecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçelerde müftülükerin kuracağı noktalarda eğitim ve seminerler verecek.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder