O Soru Facebook’un Sahibini Zorladı!

Bu açıklamalardan en ilginci, belki de sürücüsüz araçlarla ilgiliydi. Google’ın bu alanda çalışmalar yürüttüğü; Apple‘ın ise sürücüsüz araç geliştirme peşinde olduğu söylentilerinin bulunduğu bir ortamda, Zuckerberg’in Facebook’unun bu konu hakkında herhangi bir çalışma yürütüp yürütmediği soruldu. CEO, bu soruya şöyle net bir cevap verdi: “Facebook‘un tek odağı, insanları birbirine bağlamak üzerine.”


Facebook‘taki kadınların yaşadığı problemler konusunda sorulan soruya da Mark Zuchkerberg, bunun daha çok kültürel bir durum olduğunu; ancak sosyal medya devinin bu durumun önüne geçmek için çeşitli adımlar atıyor olduğunu belirtti. Elbette bir diğer konu da, ifade özgürlüğü üzerineydi. Burada da, Facebook‘un elinin kolunun bağlı olduğunu belirten Zuckerberg, samimi bir açıklamada bulundu: “Eğer söz konusu ülkelerde Facebook‘un varolmasını istiyorsak, o ülkenin hukuğuna göre hareket etmemiz gerekiyor. Bizim amacımız, çok daha fazla insana konuşma şansı tanımak.”


Bunlar haricinde gelen sorular arasında, “Facebook‘taki yalanların önüne nasıl geçeceksiniz?” sorusu da vardı. Bunun çok zor bir şey olduğunu belirtti CEO; “Ancak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.“u da eksik etmedi. Son olarak Zuckerberg’in karşısına çıkan bir kadın, sosyal medya devinin kurucusunu şaşırttı: Çalıştığı şirket, Facebook’la olan anlaşmasının feshedilmesinin ardından kapanan ve bu nedenden ötürü işsiz kalan bir kadındı bu; ve CEO, bu duruma biraz hazırlıksız yakalansa da, çabuk toparladı. Mark Zuckerberg, bu tür şeylerin olabileceğini; kadının işini kaybetmesinden ötürü üzgün olduğunu belirtti ve Zuckerberg, bu tür soru cevap çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.


Facebook’un arkadaşlık üzerine paylaştığı o videoyu izlemek için tıklayın.


Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder