Avusturya'da "Yabancılar Yasa Paketi" Neler Getiriyor?



Avusturya Savunma Bakanı Hans Peter Doskozil’in sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre "yabancılar yasa paketi" hükümette görüşülmeye devam ediliyor. Paketteki maddelerin büyük kısmı şekillenmiş durumda.


Geçtiğimiz günlerde SPÖ ve ÖVP’nin, yabancılar hukukunda getirilecek sertleşmeler üzerinde anlaşmaya vardıklarına dair söylentiler çıkmıştı. Devlet ajansa, Başbakanlık ile İçişleri Bakanlığı’nın üzerinde mutabakata vardıkları pek çok konu başlığını yayınlamıştı.

Ancak anlaşıldığı kadarıyla halen açıklığa kavuşturulması gereken açık sorular bulunuyor. Yapılan açıklamada, bir mutabakata varılması konusunda iyimser olunduğu, ancak müzakerelerin devam etmekte olduğu, özellikle bazı teknik ayrıntıların henüz netleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Heute'de yer alan habere göre şu konularda mutabakat sağlandı:

  • Sınırdışı gözaltı süresi gelecekte bir buçuk yıla kadar uzayabilecek.

  • Birisinin yanlış bilgiler vermek suretiyle haksız şekilde bir ikamet izni alması durumunda verilecek ceza 5000 Euro’ya yükseltiliyor.

  • Avusturya’yı usulüne uygun tebligat ve imkan bulunmasına rağmen terk etmeyenler veya yasadışı yollarla ülkeye dönenlere 15.000 Euro’ya kadar para cezası veya cezayı ödememesi durumunda altı hafta hapis cezası verilebilecek.

  • Bir sığınmacının ülkede kalma hakkı bulunmuyorsa ve aksini gerektirecek başka bir durum söz konusu değilse, kendisine ödenmekte olan sosyal yardımın tamamı kesilebilecek (sağlık hizmetleri müstesna)

  • Suç işleyen mülteciler daha çabuk sınırdışı edilecek. Hızlandırılmış bir ilticayı iptal süreci henüz mahkeme hükmünü vermeden işlemeye başlayacak.

  • Mülteci refakat kurumları çalışanları, düzeni sağlamak ve giriş yasağını icbar edebilmek üzere emir verme ve zor kullanma yetkisine kavuşturularak kamu görevlisi sıfatına kavuşturulacak.

  • Yerel yönetim birlikleri ve STK’lar kamuya yararlı hizmet sunabilecek.

  • Mevsimlik işçiler, dokuz hafta süreye kadar Avusturya’da çalışabilecek.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder