Yıpranan saçlarınız için doğal maske önerileri


Her kadın ışıldayan ve gür saçlara sahip olmak ister. Eğer sizin de boya ve fönden saçlarınız yeterince zarar gördüyse evde hem pratik hem de masrafsız bir şekilde doğal maskeler yapabilirsiniz.

Boya, röfle, fön derken saçlarımızın ne kadar kuruduğunu ve yıprandığını biliyoruz. Peki vazgeçemediğimiz bu güzellik uygulamalarından saçlarımızı nasıl koruyabiliriz veya tekrar eski, sağlıklı haline nasıl getirebiliriz?
Çözümü yine kimyasallarda aramak yerine en iyisi her zaman doğaya başvurmak... Evde kolayca uygulayabileceğiniz malzemelerle, yıpranmış, doğal yağını ve nemini kaybetmiş saçlarınız için doğal maske tarifleri...
1) Yağ Maskesi: Zeytinyağı, kakao yağı, hint yağı, badem yağı ve hindistan cevizi yağının gücü saçlarınızın çok kısa bir zamanda sağlıkla parlamasını sağlar. Aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz bu doğal yağlar, hem uygun fiyatlarıyla bütçenizi sarsmaz hem de ilk uygulamadan itibaren saçlarınızı dipten uca besler. Hazırlaması ise çok kolay... Bu yağlardan birer ölçek bir kapta karıştırıp, saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Geri kalan yağı saç uçlarına uygulayın. Bir havluyla saçlarınızı sarın. Mümkünse tüm gece bekletin, değilse 30-45 dakika sonra ılık su ile yıkayın.
Yıpranan saçlarınız için doğal maske önerileri
2) Yumurta Maskesi: Yumurta yıpranmış saç tedavisinde uygulanabilecek en iyi gıdalardan biridir. Saçları güçlendirir, onarır ve parlatır. Ancak kuruduğunda saçlarınızı sertleştireceği için içerisine bal veya yoğurt ekleyerek harika bir tarif elde edebilirsiniz. 1 yumurtaya (sarısı ve beyazı dahil olmak üzere) 1 yemek kaşığı bal veya yoğurt veya her ikisinden de ekleyin. İyice karıştırın. Saç diplerine dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. Buharda birkaç dakika beklettiğiniz havluyla saçınızı sarın. 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın.
3) Sirke Maskesi: Sirkenin alternatif tıpta ne kadar değerli bir gıda olduğunu bilirsiniz. Birçok şeye iyi gelir. Saçlarınıza da öyle... Özellikle parlaklığını yitirmiş saçlar için oldukça pratik bir çözümdür. Duşta saçlarınızın son durulama suyuna 1 fincan kadar (tercihen elma sirkesi) sirkeyi ilave edin. Koku kalacak diye endişelenmeyin. Kesinlikle kalmıyor.
Yıpranan saçlarınız için doğal maske önerileri
Tüm tarifleri saç uzunluğunuz ve gürlüğüne göre artırabilirsiniz. Uygulama olarak haftada iki gün yeterlidir. Maskelerin yanında, şampuanınıza ekleyeceğiniz çam terebentin yağı da saçlarınızı yumuşacık yapacaktır.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder