Siyah Noktalar Nasıl Yok Edilir?



Siyah Noktalar Nasıl Yok Edilir makalemize hoş geldiniz. Siyah noktalar kimi insanlar için gerçekten sorun oluyor. Siyah noktaları tanıyalım ve ona göre davranalım onlarında ilgiye sevgiye ihtiyacı var değil mi :p Şaka bir tarafa bu aralar sağlık için neler yapmıyorum ki bakın siyah noktayı bile araştırdım.
Çok gözenekli ve iyi temizlenmeyen ciltlerde siyah nokta oluştuğunu belirten uzmanlar, hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktaların oluşumunun engellenebileceğini kaydetti.

Siyah Noktalar Nasıl Yok Edilir

Vücudumuzda bulunan gözeneklerin içi yağ üretip salgılamaktadır. Cildinizdeki gözenekler allerjen etkilerden ve çevresel kirliliklerden korur. Eğer derimizde gözenekler olmasa idi deri altında enfeksiyon oluşumları başlar ve yağlar derinin altına iner kist oluşumuna sebeb olurdu. Siyah noktaları temizlemek bu nedenle önemlidir. Eğer siyah noktalar temizlenmezse bu tip hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmaz. Siyah gözeneklerin temizlenmesi sağlık açısından da önemlidir.
Bilim adamları yağlı ciltlerde siyah gözeneklerin daha açık olduğunu bu nedenle daha kolay yağlanabileceğini belirtti. Yağlı cildli insanların özellikle dikkat etmesi gerekmektedir. Cildin yağlandığı zaman gözeneklerin açıldığını ifade eden uzmanlar, yapılan araştırmalar sonunda ultraviyole ışınlarının da gözenekleri genişlettiğinin belirlendiğini vurguladılar. İşte uzmanlara göre sivilceyle başa çıkmanın yolları:

Siyah Nokta için gözenekler nasıl daraltılır ?

Gözeneklerin açılması için ilk etapta gözenekleri kapatmaya çalışmak yerine, yağ ifrazatını durdurmak ya da dengelemek lazım.
Yağlı cildlerde su miktarı azdır. Su miktarı az olması nedeni ile ölü hücrelerin yüzeyinde asitli tabakalar cildin koruma faktörünü zorlaştırmaktadır. Bu nedenle cildin dış yüzeyi zarar görebilmektedir. Yağlı ciltlerde bu sorunların azaltılması için ciltte su miktarını arttırmak ve su bazlı ürünleri doğru şekilde kullanmak gerekir. Cildinize uygun ürünler için mutlaka dermotologlara başvurmanız gerekmektedir.
35 yaşını doldurmayanların gözenekleri kendi kendine kapanabilir. 35 yaşından genç ciltlerin gözeneklerinin kapanması kolaydır ancak 35 yaş üzerinde bu sıkıntılar baş gösterir .Eğer cildin su ve yağ dengesini karşılamazsanız, gerekli bakımları yapmazsanız bu tip sıkıntılar ile karşılaşabilirsiniz.  Kırık çizgiler halinde bulunan ciltlerin gözeneklerinin kapanma ihtimali daha azdır. Gözenekleri kapatmak için uğraşmak yerine büyümelerini önlemek için tedbirler almak daha kalıcı çözüm sunacaktır.

Siyah nokta temizleyen bantlar işe yarıyor mu ?

Marketlerden rahatca alabileceğiniz siyah cild temizleme banlatları işe yarar mı bunu açıklayalım. Siyah noktaları kimi zaman bu bantlar ile kaldırmak mümkün olsada dikkat edilmezse sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tekrardan siyah noktaların oluşumuna sebep olursunuz. Siyah gözenekleri kapatmak için cildimizi nemlendirip bu bantları ıslak yüzeye uygulayıp 10 – 15 dakika beklemeniz gerekmektedir. Kuruyan bandı yavaşça çıkararak gözeneklerinizi açabilirsiniz ancak bu gözenekteki yağların tamamen boşalmasına neden olmaz. Dokunun içindeki kanalları kapatmadığı için yağ kütlelerinin kapatılması mümkün değildir.

Siyah noktalardan nasıl kurtulursunuz ?

Siyah gözenekler doğru bakımlar ile küçültülebilir ancak tamamen temizlemek için uzman doktora başvurmanız önemlidir. Cildinizi cildinizin ph uygun sabunlar ile temizleyebilirsiniz.

Siyah nokta nasıl temizlemeli ?

Cildinizi temizlemek için temizleme tonikleri bulunmaktadır. Bunları cildinizi sıcak su ile yıkadıktan sonra yumuşak bir bez veya pamuk yardımı ile siyah nokta kapatma toniklerini sürebilirsiniz. Makyaj yaptıysanız kesinlikle akşamları temizlemeniz gerekmektedir.

Siyah noktaları sıkmak zararlı mı ?

Siyah noktaları temizlemek için sıkmak cildin alt kısmına zarar verebilir ve buda sizin cildinizde daha büyük deformasyonlara neden olabilir. Bu nedenle cildinizi uzman kişilerden yarım alarak temizlemeniz önerilmektedir.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder