Saç Dökülmesi ve Tedavisi (Bitkisel Çözüm)


Saç Dökülmesi ve Tedavisine doğal çözüm arayanlar için oluşturduğumu bu makalede saç dökülmesinin nedenlerini ve saç dökülmesini önlemek için neler yapmamız gerektiği konusunda sizlerle münakaşa etmeye başlayacağız.
Özellikle kış aylarında saçların yıpranması ile sık dökülmeler olabilir. Bu tip saç dökülmelerine mevsimsel saç dökülmeleri diyebiliriz. Ancak bu saç dökülmelerinde dikkat edilmesi gereken konulardan birisi hormon dengeniz.
Hormon dengelerinin bozulması ile başlayan bu rahatsızlık ilerleyen safhalarda kellik derecesine kadar gidebilir. İki tip saç dökülmesi bulunmaktadır bunların ilki genetiksel, ikincisi ise sağlık sorunları nedeni ve çevresel koşullar ile yaşanan dökülmeler. Genetiksel olan saç dökülmelerinin asıl sebebi erkeklik hormonun olan testesteron hormonunun fazla salgılanması sonucu oluşan bir dökülmedir. Bu tip dökülmelerde önleyici çözümler değil ancak yavaşlatıcı çözümler bulabilirsiniz.

Saç Dökülmesi Bitkisel Tedavisi

Özellikle kadınların sıklıkla yaşadığı saç dökülmelerinin nedenleri ? Stres, vitamin eksiklikleri, hormonlar ve mevsimsel durumlardan kaynaklanmaktadır. Saç dökülmesini önlemek için ne yapabilirim ? sorusuna  gelirsek eğer. Saç derinizi ve saçlarınızı hindistan cevizi sütü ile yıkamanızı öneriyoruz. Bu süt vücudunuz ve saçınız için oldukça faydalıdır. Saç dökülmesinde olumsuz etkenlerden kurtulmanıza fayda sağlar.

Aleo Vera ile Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm

Aleo Vera mükemmel tedavi edici özelliği olan bir bitkidir. Özellikle cilt rahatsızlıklarında kullanılan bu bitki 6-7 aylık iken Aleo Vera’ların kesilmesi ile içinden çıkan sıvının kullanılması ile tedavi sağlanır. Saç dökülmesi yaşadığınız yere Aleo Vera sürerek saç yarım saat bekleyip daha sonra ılık su ile sakin bir şekilde saçınızı durulamanız gerekir. Bu tedavi yöntemini haftada 3 kere uygulamanız öneriliyor. aç Köklerini Nasıl Güçlendiririm ?
Saçınız ne kadar az yağlı ise saç köklerinizi o kadar sağlıklı olacaktır. Çabuk yağlanan saçlar sonucunda saç diplerinin nefes alması zorlaşır ve ciddi sıkıntılar yaşarsınız. Saçlarınızı hem beslemek hemde diplerini canlandırmak isriyorsanız her gün yatmadan önce 1 çay kaşığı elma sirkesi ile saçınızı yıkamanızı öneririz.
Saçlarınızı elma sirkesinin içine dinlenmiş adaçayı ile harman edip yıkarsanız da hem ferah bir kokusu olur hemde saçınızı canlandırır.

Saç Dökülmesine Doğal Kür

  • Zeytinyağını ısıtınız ve 1 çar kaşığı toz tarşın ve balı macun haline getirinceye kadar karıştırın ve saçınıza uygulayınız. 15 dakika sonra saçınızı durulayınız.
  • Saçlarınızın döküldüğü kısımlara soğan ve az sarımsak ile ovduktan sonra yıkarsanız saç çıkmasına ve dökülmemesine neden olur.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder