Kışın fazlalıklarından bu yöntemlerle kurtulun



Kışın kalın kıyafetlerin arkasına saklananlar için fazla kilolara veda etme zamanı geldi. İşte pratik öneriler...

Birçok kişi kış aylarını diyette rahatlama ayları olarak değerlendiriyor. Arkasına saklanan kazaklar, havaların ısınmasıyla birlikte yerini tiril tiril bluzlara bırakırken herkesi bir telaş almaya başlıyor. Hemen hızlı ve etkin yöntemler arayışı da burada başlıyor. Önemli olansa kışın kaçırılan ipin ucunu erken yakalamak. İşte tam bu noktada işinize yarayacak yöntemler:
1. Önce uyku düzeni: Uykunuza çok dikkat etmelisiniz ki gün içerisinde hem enerjik olun hem de metabolizma hızınız normal seyrinde devam edebilsin. Metabolizmanızın yavaşlaması kilo vermenizi yavaşlatacaktır.
Kışın fazlalıklarından bu yöntemlerle kurtulun
2. Bol su için: Günlük ihtiyacınızı karşılayacak kadar su tüketmeye dikkat edin. Ama her şeyin fazlası zarar, uzmanlar günde 2.5-3 litreyi aşmamak gerektiğini söylüyor.
3. Ödem atıcı çaylar: Birkaç basit tarifle metabolizmanızı hızlandırabilir, bütün kış vücudunuzda birikmiş olan ödemi atabilirsiniz. Yeşil çay ve tarçın hem damak tadınıza uygun hem de sağlıklı ödem attırıcılardır.
Kışın fazlalıklarından bu yöntemlerle kurtulun
4. Lifli gıdalar olmazsa olmaz: Lifli gıdaların, hem sindirimi kolaydır hem de çok sağlıklıdırlar. Aslında sadece kıştan yaza geçerken değil, tüm zamanlarda lifli gıdalar tüketilmesi gerekir. Lifli gıdaların başında baklagiller (mercimek, fasulye gibi), yulaf ve kuruyemiş gelir.
5. Ölçüleri küçültmelisiniz: Kışın vücudumuzun fazla enerjiye ihtiyaç duymasından dolayı porsiyonlar biraz büyümüş olabilir. Şimdiyse artık normal haline döndürmeli hatta birazcık küçültmeye başlamalısınız.
Kışın fazlalıklarından bu yöntemlerle kurtulun
6. Öğün düzeni: Ana ve ara öğün düzenine dikkat etmelisiniz. Doğru zamanlamalar kısa zamanda çok yol almanıza yardımcı olacaktır. Kahvaltıyı vaktinde ve güçlü, akşam yemeğini ise az yiyip, bol salatayla desteklemelisiniz.
7. Egzersiz: Şimdiden egzersizlere başlamalısınız. Özellikle kışın tıkılıp kaldığımız dört duvar arasından çıkmanın tam da vakti. Uzun yürüyüşler ruhen ve fiziken rahatlamamızı, bir o kadar da kalori yakmamızı sağlayacaktır. Vücudunuz sıkılaştıkça, çok kilo veremeseniz bile kesinlikle forma girecektir. Bu da sizi olduğunuzdan daha zayıf gösterecektir.
Kışın fazlalıklarından bu yöntemlerle kurtulun
8. Kendinize katı kurallar koymayın: Psikolojimizin kurallara karşı hep tersine çalıştığını unutmayın. Kendinizi ne kadar kısıtlarsanız, işler o kadar tersine döner. Arada kaçamaklar yapın ancak telafisini de ihmal etmeyin.
Her şeyin ötesinde karar vermek en önemlisi. Siz de hedefinize odaklanın, olabileceklerin ve yazın tadını çıkarın.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder