Hollanda’nın en büyük sorunu sürekli artan sağlık giderleri


Hollanda’da ailelerin sağlık giderleri ev kirası veya ipotek giderlerinden sonra en büyük sabit gider kalemini oluşturuyor.

Hollanda Kültürel Planlama bürosuna göre şu anki sağlık giderleri ortalama ailelerin giderlerinin yüzde 23'ünü oluşturuyor. Eğer politikacılar buna bir önlem almaz ve boş vaatlerin önüne geçilmezse 2040 yılına gelindiğinde bu oran yüzde 36'ya çıkacak. Buda bir ailenin giderinin yüzde 33'ünü sağlık giderlerinin oluşturacağı anlamına geliyor.
Yaklaşan seçimler ile birlikte bu konuda siyasi partilerin getirmediği vaat ettikleri çözümler ise sınırlı. Öyle ki neredeyse tüm siyasi partiler sadece yıllık ödenen sağlık sigorta kişisel risk payının kısmı düşürecekleri yönünde. Oysa bu sorunun en küçük kısmı. Çünkü aylık olarak ailelerin ödedikleri sağlık sigorta primleri en düşük paketin seçilmesi durumumda dahi ortalama aylık 200 ile 220 avro arasında.

Her yıl artan prim bedelleri ve sigorta kapsamından çıkartılan veya temel paketlerden çıkartılan ilaç ve sağlık uygulamalarının sayısı artıyor.


Bu gelişmelere bakıldığında siyasetçilerin yaklaşımı giderek büyüyen sorunu çözmekten çok uzakta denilmekte.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder