Keşke Orada Yaşasaydım Diyeceğiniz Dünyanın En Mutlu Ülkesi


Gelişmiş ülkelerde yaşayan ailelerin ve çocukların refah ve mutluluk düzeyiyle ilgili Unicef’in yapmış olduğu ve 29 ülkenin yer aldığı ankette birinci sırada hangi ülke bulunuyor dersiniz? Türkiye!

Bence de inanmadınız, tabii ki Hollanda bulunuyor. Peki neden biz değil de onlar mı? Çünkü mutlu bir çocukluk ile başlıyor herşey…

Mutlu Anne-Baba Eşittir Mutlu Çocuklar

Kadın Asla Depresyona Girmiyor

Kadınlar eşlerini dil, din, ırk kategorisine bağlı kalmadan özgürce seçebiliyorlar. Üstelik haftada sadece 25 saat çalışıyorlar, bu da demek oluyor ki anneler çocuklarıyla bol bol vakit geçirebiliyor.

Babalara Ayrıcalık Tanınıyor

Çocuklarının gelişimi ve yetiştirilmesiyle yakından ilgilenebiliyor. Devlet, çocuk sahibi olan erkeklere fazladan tatil veriyor.

Çocuklar Okulda Baskı Hissetmiyorlar 

Çocuklar 10 yaşına gelene kadar ödev yapmıyorlar veya çok az yapıyorlar. Onun yerine oyun ile fiziki ve zihinsel gelişimlerini tamamlıyorlar. İleri ki yaşlada bilgilerinden çok yetenek ve ilgi alanlarlarının değerlendirildiği bir sınav ile kendilerine en uygun okulu belirleyip, eğitim hayatına devam ediyorlar.

Çocukların Düşünce İfade Hakkı Var

Hollandalı miniklerin de ailede söz hakkı var. Düşündüklerini ifade edebilecek yaşa geldiklerinden itibaren aileler çocukların dediklerini dinleyip fikirlerine önem verdiklerini hissettiriyor.

Büyükanne ve Büyükbaba Günleri Var

Haftada bir gün Hollandalı çocuklar büyükanne ve büyükbabaları  ile vakit geçiriyorlar. Aile büyüklerini tanıma ve onlara nazlanma gününde çocuklar oldukça keyifli zamanlar geçirirken, yaşlılar manen mutluluğa, çocukların anne babaları ise bedenen dinlenceye ulaşıyorlar.

Çocukların Masraf ve İhtiyaçları Devletten

Doğum izni, aylık destek, çocukla geçirilecek zaman gibi tüm koşullar sağlanıyor. Size de geçim derdi olmadan, çocuğunuzla bolca vakit geçirerek mutlu olmak kalıyor.

Güne mutlu başlamanın sırrı: Hollanda’nın geleneksel kahvaltısı yağ sürülmüş ekmeğin üzerine serpiştirilmiş çikolata parçacıkları.

Çocukların asıl mutluluğunun sebebi güne bu kahvaltı ile başlamak olabilir mi?


Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder