Erkekler Araştırdı! Kadınlar Neden “Dır Dır” Eder ?


Biz erkeklerin en büyük sıkıntılarından biri kadın “dırdır”ıdır. Sizce kadınlar neden “dır dır” yapar ?
Yıllardır, ‘şiddetli geçimsizlik’, ‘aldatma’ veya ‘sevginin’ bitmesi gibi nedenler hep boşanmaların ana sebepleri olarak biliniyordu. Ancak son yapılan çalışmalar bunların yerini ‘dırdır’ın aldığını gösteriyor. New York’taki Montefiore Tedavi Merkezi Davranış Bilimleri ve Psikoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Scott Wetzler, “kadınlar neden ‘dırdır’ eder? sorusuna şu yanıtı veriyor:
“Karşısındaki kişilerden istedikleri şeyi alamayacağını düşünen kadınlar, bu kez düzenli bir şekilde ısrar ederek bunu gerçekleştireceklerine inanıyorlar. Aslında bu bir kısır döngü. Çünkü ‘dırdır’ her şeyi başa döndürüyor.”

Kadınlara da burada hak vermemiz gerekiyor. Erkekler olarak bizlerde az değiliz. Bizim de yaptığımız o kadar enteresan ve çekilmeyecek davranışlarımız var ki onlara da hak veriyoruz.
Fakat genel olarak Dırdır’ın arkasında yatan şey istedikleri şeyi elde etme çabası aslında. Karşınızdakinin o an söylediğini yapmak yada dinlemek zorundasınız. Çünkü bunları yapmazsanız tartışmanız daha da hararetli hale gelecektir. Eve gelirsiniz neden geç kaldın, Koltuğa oturursunuz oturma örtüyü yeni serdim, tuvalet kağıdını neden değiştirmedin vb. Biz erkeklerin klasik geçiştirme taktiği olarak haklısın, tabi ki hayatım, tamam, evet, neden olmasın gibi cevaplar vererek geçiştirmeye çalışırız çoğu kez başarısız olsa da istisnai olarak başarılı olabiliyor. Uzmanlar bu konuda oturmuşlar araştırma yapmışlar ve dır dır’a karşı aşağıdaki yolları önermişler.
Uzmanlara göre Dır Dır’ı Yenmenin Yolları Nelerdir ?
– Sakinleşin (her iki taraf için de)
– Eşinizin bakış açısıyla bakın (erkekler için)
– ‘Sen’li cümleler yerine ‘Ben’li cümleler kurun: Örneğin, ‘Faturaları zamanında ödemiyorsun’ demek yerine, ‘faturaları zamanında ödeyebilmeni isterdim’ (Kadınlar için)
– İstediğiniz şeyin sizin için neden önemli olduğunu açıklayın (Kadınlar için)
– Beklentilerinizi yönetin (kadınlar için)
– Beklentileriniz için zaman tanıyın ya da süre verin (kadınlar için)
– Alternatif çözümler düşünün (erkekler için)

Uzmanlara göre önlemleri bayanları pek uyacağını düşünmüyorum 🙂  Kadınların ne kadar Dır Dır’ından şikayetçi olsak da bütün erkeklerin bildiği gibi onlarsız olmuyor. İnsan o sevdiğini kaybettiği zaman Dır Dır’larını bile özler oluyor.
O yüzden biz erkekler napıyoruz yanımızda kolay ulaşabileceğimiz bir yerde farkedilmeyen küçük kulak tıkaçları alıyoruz oda etkisiz olursa ufakta sakinleştiricilere başvuruyoruz 🙂
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder