Kaderinizi öğrendiğiniz kütüphane: Palmiye Yaprağı (Hindistan)


Hindistan'ın en ünlü kütüphanelerinden olan Palmiye Yaprağı Kütüphanesi'nde binlerce yıl önce kurutulmuş ve üzerinde çeşitli yazılar bulunan palmiye yaprakları bulunuyor. Kütüphanenin ün kazanmasının asıl nedeni ise yaprakların üzerindeki el yazıları. Yaprakların üzerinde daha önce Hindistan’a hiç gitmeyenlerin bile kaderi yazıyor. Yani daha siz gitmeden parmak iziniz Hindistan'a gitmiş olabilir. Ama nasıl? İşte kaderinizin yazılı olduğu yaprakların bulunduğu Palmiye Yaprağı Kütüphanesi...

Dünyadaki her insanın kaderi 5 veya 7 bin yıl önce “Bhrigu” adlı bir bilge tarafından astrolojik yasalara göre palmiye yapraklarına yazılmış. Bu yaprakların üzerindeki yazılar sayesinde insanların doğum tarihini, anne baba adını, eğitim-öğretim durumunu, mesleğini ve gelecekte neler yaşayabileceğini okumak mümkün.

6 cm eninde ve 48 cm boyundaki palmiye yapraklarının üzerlerindeki yazılar tamil dilinde yazılmış. Bitişik bir şekilde yazılmış ve demet halinde kitapçık haline getirilmiş bu yazıları çıplak gözle okumak neredeyse imkânsız. Bir demet yaklaşık 50-60 yapraktan oluşuyor ve her bir yaprak farklı bir kişiye ait.
Kaderinizi öğrendiğiniz kütüphane: Palmiye Yaprağı (Hindistan)
Kütüphanede size ait olan yaprağı bulmak için kadınsanız sol, erkekseniz sağ parmağınızın izi alınıyor. Dünyadaki her insanın farklı parmak izi olsa bile buradaki parmak izleri 108 tipte kategorize edilmiş. Parmak izinizi aldıktan sonra size parmak izinize en uygun 2 veya 3 demet getiriyor.
Kaderinizi öğrendiğiniz kütüphane: Palmiye Yaprağı (Hindistan)
Yaprakların kime ait olduğu ve kimin için yazıldığını bulmak için yaprak üzerindeki bir bölüm okunarak doğru kişiyle eşleştiriliyor. Yaprakların her birinin içerisinde 10-15 tane unsur bulunuyor. Kendi yaprağını arayan kişi, eğer bu unsurların hepsine ‘evet’ derse eşleşme tamamlanıyor.
Eşleşme sağlansa bile yapraklardaki yazıların tercümesini yapmak o kadar kolay olmuyor. Çünkü yazılan yazı eski Tamil dilinde yazılmış ama harflerden çok anlam içeren semboller kullanılmış. Ve bu sembollerin her birinin en doğru anlamını bilen profesyonel okuyucular bulmak gerekiyor.
Kaderinizi öğrendiğiniz kütüphane: Palmiye Yaprağı (Hindistan)
Palmiye yaprakların asıl amacı, kader hakkında bilgi vermek dışında gelecek hakkında insanlara daha iyi bir yaşam için yardım etmek ve rehberlik etmek. Bu kütüphanenin Hindistan’da olduğu biliniyor. Ama Hindistan'ın tam neresinde olduğu bilinmiyor. Eğer yolunuz bir gün Hindistan'a düşerse umarız bu gizemli kütüphaneyle de karşılaşırsınız.
Kaderinizi öğrendiğiniz kütüphane: Palmiye Yaprağı (Hindistan)
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder