Doğu Asya'dan mutfağınıza: Evde suşi yapımı



Doğu Asya kültürünün vazgeçilmezlerinden suşi doğru adımları izleyerek evde yapabileceğiniz lezzetler arasında.

Asya'nın özellikle de Japon mutfağının en sevilen ve en çok tüketilen lezzetlerinden biri olan suşi, pek çok farklı şekilde, farklı balık türleri ve soslarla hazırlanabilir. Ancak suşi tutkunları bu lezzeti evde kendileri de yapabilir. İşte en somonlu ve avokadolu suşi yapımının püf noktaları...

Suşi için gerekli malzemeler:

1 su bardağı kırık pirinç
4 su bardağı su
Yarım çorba kaşığı tuz
Yarım kahve fincanı pirinç sirkesi
3-4 dilim somon fileto
Çeyrek avokado
3 tane deniz yosunu (nori)
1 çorba kaşığı wasabi
1 çay bardağı soya sosu
Doğu Asyadan mutfağınıza: Evde suşi yapımı

Suşi yapmadan önce bilmeniz gerekenler

Suşi yapacağınız çiğ balığı seçerken taze olmasına mutlaka dikkat edin. Bunun yanı sıra çiğ balığı doğradığınız tahtanın da temiz olması çok önemli. Aksi halde oluşan bakteriler nedeniyle rahatsızlanabilirsiniz.
Suşiyi dilerseniz avokado, salatalık gibi sebze ya da meyvelerle yaparak daha pratik hale getirebilirsiniz.
Suşiye istenilen şekli vermek için boyası ve baskısı olmayan, bambudan yapılmış bir servis edinmeniz gerekli. Aksi halde o sıkı ve dikdörtgen ruloyu elde edemezsiniz.

Hazırlanışı:

Öncelikle suşinin iç harcı olan pilavı hazırlayın. Bunun için pirinçleri nişastası gidine kadar soğuk su ile yıkayın.
4 su bardağı suyu derin bir tencereye alın, kaynayınca üzerine tuz, sirke ve yıkanmış pirinçler atın.
Pilavı pirinçler haşlanana yani yumuşayıncaya kadar pişirin. Dibini tutmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin.
Hazır hale gelen pirinçleri bir kenara alıp soğutun. Haşlanmış pirinçler soğuduğunda suşi yapımına başlayabilirsiniz.
Deniz yosunlarından birini alın ve şeklini verebilmek için bir bambu servisin üzerine yayın.
Doğu Asyadan mutfağınıza: Evde suşi yapımı
Norinin üzerine yaklaşık 5-6 cm genişliğinde pirinçleri yayın. Pirinçleri düz, çok kalın bir tabaka olmayacak şekilde yerleştirin. Yüksekliğinin yarım santimetre olması yeterlidir.
Pirinçlerin üzerine, wasabi sosunu yayarak dökün. Ardından tam ortaya gelecek şekilde somon dilimini ya da dilimlenmiş, küçük avokado parçalarını yerleştirin.
Ardından noriyi bambu ile sertleşecek şekilde, sıkıca, 3-4 cm kalınlığında sarın. Artan noriyi bir sonraki sushi için kullanabilirsiniz.
Sıkıca sarılıp rulo şeklini alan suşiyi küçük kare parçalara bölün.
Soya sosu ile birlikte servis edin. Ev yapımı suşiniz hazır!
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder