Bahar detoksu ile kendinizi yenileyin


Artık mevsim değişiyor. Kış aylarının kasvetini üzerinizden atmak için bahar detoksu ile vücudunuzu tazeleyin!

Kış aylarının yorgunluğunu üzerinizden atmak ve bahar aylarına enerji dolu bir başlangıç yapmak için kendinizi bahar detoksu ile yenileyebilir ve bahar aylarına taze bir başlangıç yaparak başlayabilirsiniz. Kış aylarında yenilen ağır ve yağlı yiyecekler bağışıklık sistemini dengesiz hale getirerek yorgunluk ve halsizlik gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılmasına neden oluyor.
Bahar detoksu ile taze sebze ve meyvelerden oluşan ve sağlıklı besinlerin bir araya geldiği bir beslenme programına başlayarak kendinizi ve vücudunuzu yenileyebilir, kendinizi çok daha diri ve sağlıklı hissetmeye başlayabilirsiniz.
1. Bahar detoksu için kahvaltı öğününe önem verin. Vücudu bütün gün enerjik tutan bu öğünde lif yönünden zengin içeriğe sahip olan meyveler sıkça tercih edilebilir.
Bahar detoksu ile kendinizi yenileyin
2. Buğdaylı ürünlerde bulunan glutene bahar detoksu süresince ara verebilir ve kendinizi ve bağırsaklarınızı bir süreliğine de olsa rahatlatabilirsiniz. Gluten zengini olan arpa, irmik, yulaf ve çavdar yerine kinoa ve karabuğday gibi daha yararlı tahıl türlerine sofranızda yer açın. Kendinize kinoalı ve mevsim sebzelerinden oluşan bir salata hazırlayabilirsiniz.
3. Alkol, çay ve kahve yerine bahar detoksu süresince bol bol su ve yeşil çay içmeye özen gösterin. Antioksidan etkisi ile yeşil çay metabolizmanızı hızlandırırken su ise vücudunuzu yenilemenize yardımcı olur.
Bahar detoksu ile kendinizi yenileyin
4. Kırmızı et yerine detoksunuz boyunca balık ve deniz ürünleri tüketmeye çalışın. Sindirimi daha kolay olan deniz ürünlerini bol salata ve zeytinyağı ile tüketerek sindirim sisteminizi rahatlatabilir ve Omega-3 açısından zengin beslenebilirsiniz.
5. Şekerli ve kızarmış ürünlerden bahar detoksu boyunca uzak durmaya çalışın. Vücuda pek çok zararı olan şekerli ürünler yerine günde bir veya iki kez meyve yemeye özen gösterin.
Bahar detoksu ile kendinizi yenileyin
6. Demir eksikliği gibi sorunlarınız varsa soya fasulyesi, fındık ve ıspanak gibi yiyeceklerin yanında uzman tavsiyesi ile çeşitli vitamin destekleri alarak yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.
7. Sofranızda organik besinlere daha fazla yer açın. Sebze, meyve ve yumurta alırken organik olmasına özen gösterin.
Bahar detoksu ile kendinizi yenileyin
8. Avokadonun A, C ve E vitamini açısından zengin bir meyve olduğu biliniyor. Avokado ve kuruyemiş gibi besinleri beslenme düzeninize alarak sağlıklı yağlara hayatınızda yer açın.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder