Siri Artık Türkçe!

Siri‘ye eklenecek yeni diller arasında Türkçe‘nin yanı sıra İsveççe, Tayca, Portekizce,Felemenkçe, Danca ve Rusça bulunuyor. Ayrıca gelecek destekle birlikte Siri, İngilizce’nin çeşitli aksanlarını da algılayabilecek.


iOS 8.3 için net bir çıkış tarihi yok. Bununla birlikte Apple, mart ayının ortasında iOS 8.3‘ün açık betasını yayınlayacak. 9to5Mac adlı internet sitesinin haberine göre Apple, iOS’in8.3 sürümüyle birlikte 8.2 ve 8.4 sürümü için de çalışmalarını sürdürüyor. 9to5Mac’e göre 8.2 sürümü mart ayında, 8.4 sürümü ise yaz aylarında kullanıma sunulacak.


Siri’de birçok kişinin bilmediği o gizemli özelliği öğrenmek için buraya tıklamanız yeterli.



Apple ‘ın sesli asistanı Siri ‘nin bilinmeyen bir özelliği daha var.


Apple ‘ın sesli asistanı Siri her yeni İOS güncellemesi ile daha fonksiyonel olmaya devam ediyor. Apple ‘ın yeni mobil işletim sistemi İOS 8 ile özelliklerinin sayısını arttıran Siri ‘nin çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir özelliği daha var.


Eğer bir gün sahipsiz bir iPhone ya da iPad bulursanız Siri sayesinde cihazın sahibini öğrenebileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer bir gün sahipsiz bir iPhone ya da iPad bulursanız, Siri ‘ye “Who does this phone belong to?” sorusunu sormanız yeterli. Apple’ın sesli asistanı bu sorunun cevabı olarak sizle iPhone ya da iPad ‘in sahibinin ismini ve iletişim bilgilerini verecektir.


siri telefon sahibi



Peki bu özellik nasıl aktif edilir?


Tabii ki bu özelliği bir gün iPhone ya da iPad ‘inizi kaybetme ihtimalinize karşı kullanmak isteyebilirsiniz. Bu özelliği aktif hale getirmek için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Öncelikle rehberinize girip kendinizi isminizle ve diğer bilgilerinizle kaydetmeniz gerekiyor. Ardından cihazınızın Ayarlar/ Genel / Siri sekmesine girip bilgilerim bölümünden kendi bilgilerinizi seçmeniz gerekiyor.


Böylece cihazınızı kaybederseniz, bulan kişi size ulaştırmakta zorluk yaşamayacaktır.


Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder