Viyana'da gençlik cezaevleri tarih oluyor



Josefstadt Cezaevinde güncel olarak 38 genç hükümlü bulunuyor. Cezaevi özellikle onlara uygun olacak şekilde yeniden düzenlenmişti. Ancak Viyana’da bakanlıktan bildirildiğine gelecekte, gençlere has cezaevleri artık olmayacak.


Gençler herhangi bir meşgale olmaksızın aşırı doluluğa sahip cezaevinde hayatlarını sürdürmekte. 2014 yılında bakanlık henüz, Viyana’da genç hükümlüler için yeni bir cezaevi açmayı planlamaktaydı. Bunun için Hernalsel Gürtel 6-8’de yer alan sınırdışı tutukevinin dönüştürülmesi gündemdeydi.

Ancak İçişleri Bakanlığı’nın binaya ihtiyacı devam ettiği için buraya bir gençlik cezaevi yapılamadı. Adalet Bakanı Wolfgang Brandstetter ise başka bir bina bulmak için arayışını sürdürdü. Ancak 2017 itibariyle, genç hükümlülere has ayrı bir cezaevinin kurulması gündemden kalktı.
 
“Fikir bu şekliyle artık yok”

Adalet Bakanlığı sözcüsü Britta Tichy-Martin “Wien heute”ya verdiği demeçte, “Fikir bu şekliyle artık mevcut değil. Bilakis, Josefstadt Cezaevi’nde, genç mahkumların koşullarını iyileştirecek tedbirler alındı” dedi.

Sözcünün bildirdiğine göre hücreler yeniden düzenlenerek, bir hücrede artık sadece iki mahkumun kalması sağlandı. Bunun yanında Viyana bölgesinde Gerasdorf Cezaevi’nin de genç mahkumlara has olacak şekilde tasarlandığı bildirildi. Tichy-Martin, “Burası, genç mahkumlar için bir yetkinlik merkezi olarak genişletilecek” dedi.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder