Hollandalı sanıp, Norveçli gazeteciyi dövdüler (Demokratik TÜRKİYE!!!)



İstanbul'da KHK ile ihraç edilen Nazife Onay'ın oturma  eylemini takip eden Norveçli gazeteci 'Hollandalı' denilerek linç edilmek istendi.

İstanbul Şişli'de Cevahir Alışveriş Merkezi önünde ‘evet’ çadırı açan AKP’li bir grup, KHK’lerle ihraç edilen öğretim üyesi Nazife Onay’ın eylemine izleyen Norveçli bir gazeteciye ve kadın gazetecilere “Hollandalı” diye saldırdı.

BirGün gazetesinden Zeynep Kuray'ın haberine göre, Olağanüstü Hal döneminde çıkan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilen Emekçiler Cephesi ve Eğitim-Sen 3 No’lu üyesi Nazife Onay‘ın Cevahir AVM önünde yaptığı direniş eyleminde AKP’lilerin gazetecilere saldırısı damgasını vurdu.

İşine geri iade edilme talebiyle nöbet başlatan Onay’a ilk müdahale referanduma ilişkin 'evet' çadırı açan AKP’lilerden geldi.

Onay‘ın açtığı, “OHAL ve KHK’lar haklarımıza, iş güvencemize saldırır, haklarımızı AKP faşizmine gasp ettirmeyeceğiz” yazılı pankartını zorla almaya çalışan bir şahsı uzaklaştıran polis, Onay‘ı zorla gözaltına aldı.

Olay esnasında polis tarafından engellenmeyen kadın gazetecilerin ‘evet’ çandırından çıkan AKP‘liler tarafından engellenmesi ise dikkat çekti. Nazife Onay ile özel röportaj yapmaya gelen Norveçli bir gazeteci ise “ Hollandalı” diye AKP’lilerin tarafından linç edilmek istendi.

Bu linç girişimini engellemeye çalışan kadın gazetecilere de saldıran AKP‘liler, “Sizler Hollanda’ya çalışıyorsunuz, hepimizi çektim; hepiniz göreceksiniz “ diye tehdit ettiler.

Olay esnasında polislerin gruba müdahale etmeyip, olan bitenleri izlemesi ise gözlerden kaçmadı.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder