'Hayır diyenler, terörist ve darbecilerle aynı safta'



Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, 'hayır' oyu verecek vatandaşları terör örgütlerine ve darbecilere destek vermekle suçladı.

Referanduma ilişkin konuşan Erdoğan yine “Hayır” oyu verecek vatandaşları eleştirerek, “Hayır demek terör örgütlerine destek vermektir. Kandil, İmralı hepsi “hayır” diyor. Hayır demek bunlarla beraber yürümektir. Hayırcılar ve terör aynı safta” ifadelerini kullandı. Benzer açıklamalarını program içerisinde sürdüren Erdoğan daha sonra da “Sürekli ülkemin lehinde daha neler kazanabiliriz. Sürekli bunun gayreti içerisindeyiz. Ve bu ‘Evet’le olur. ‘Hayır’la olmaz. Çünkü hayırcıların dikili bir ağacı yok. Hayır diyenler kim FETÖ terör örgütü” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizde 103 Bin seçmene bir milletvekili düşüyor. Avrupa ülkelerinde bu sayı çok daha düşük. Böyle bir tabloda 600 milletvekili fazla demek dünyayı takip etmemek demek” dedi.

600 milletvekili olması iyi bir şey

Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasına ilişkin yapılan eleştirileri yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde 103 Bin seçmene bir milletvekili düşüyor. Avrupa Birliği ülkelerini araştırdık. Bu ülkelerde bu sayı çok daha düşük. Almanya, İtalya gibi ülkelerde bu sayı çok daha düşük. Böyle bir tabloda 600 milletvekili fazla demek dünyayı takip etmemek demek” ifadelerini kullandı.

Hollanda OHAL ilan etti

Bakanlar Kurulu yetkisi elinde olan OHAL'in Cumhurbaşkanına verilmesine ilişkin eleştirileri yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakın biz OHAL’i niye ilan ettik? 15 Temmuz’u yaşayan ve 249 şehit veren ülkemizde niye bunu ilan ettik? Çünkü bu FETÖ’yü kimlere nereden idare ediyor bütün bunları bulmamız lazımdı. Mevcut yasayla olmaz. Bu yüzden OHAL ilan ettik. Bakın Hollanda’da belediye bir kaç saat içinde OHAL ilan etti. Niye? Benim bakanımı nasıl sınır dışı edecek? Ve hala AB’den bir ses çıkmıyor. Ama biz darbe sebebiyle OHAL ilan ediyoruz hepsi endişeli. Ziyarete geliyorlar. Ya bu OHAL’i ne zaman kaldırıyorsunuz? diye soruyorlar. Biz ne zaman darbe girişimini neticeye kavuşturursak o zaman kaldıracağız. Tabi bu yeni sürece girildiğinde aynen yine bu tür kararlar alınsa dahi karar meclis onayına gidecek. Böyle bir süreç var. Bununla birlikte tabi askeri ve sivil mahkeme çift başlılığı ortadan kalkacak” diye konuştu.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder