Çocuklarının resmini Facebook'ta paylaşanlara şok



Çocuklarının resmini ve videosunu Facebook'ta paylaşan anne ve babalar önemli bir uyarı geldi.

Çocuklarının güzel anlarını ölümsüzleştirmek ve büyüdüğünde ona bu resimleri göstermek geçmişte fotoğraf albümleri ile gerçekleşirken, ilerleyen teknoloji çağı ile bu resimler sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılmaya başlandı.

Ancak teknoloji her zaman fayda sağlamıyor, öyleki küçük çocuklarının her anını internet ortamında paylaşmak kimi zaman sıkıntı yaratabiliyor.

Almanya'da bu duruma dikkat çekmek isteyen Nordheim-Westfalen Hagen Polisi başlattığı kampanya ile ailelere "Çocuklarınızın fotoğraflarını şuursuzca ve bilinçsizce Facebook ve diğer internet ortamlarında paylaşmaktan vazgeçin" çağrısında bulundu.

Facebook'ta çocuk resimlerini toplayıp bir sayfada yayınlıyor.

"Little Miss & Mister" (küçük bayan ve bay) isimli bir Facebook hesabı oluşturan bir kişi, Facebook üzerinde topladığı bütün çocuk görüntülerini bu sayfa üzerinden yayınlıyor.
Facebook hesabında ayar bölümünde "herkes görebilir" ibaresinin açık olması nedeni ile bu fotoğraf ve görüntüler herkes tarafından görülüyor ve istediği gibi kullanılabiliyor. Bir çok pedofil için bulunmaz bir fırsat olan bu görüntüler bir kez yüklendikten sonra, her ne kadar silinse de sanal ortamdan tamamen yok edilemiyor.

Çalışma başlatan Nordheim-Westfalen Hagen Polisi aileleri uyarıyor.

Nordheim-Westfalen Hagen Polisi; "Çocuklarınızın çıplak, oturakta tuvaletini yaparken, banyo yaparken, yarı çıplak oynarken gibi görüntülerini kesinlikle internet ortamında paylaşmayın. Genel olarak çocuklarınızın herhangi bir görüntüsünü paylaşırken yüzünü göstermeyin. Bu tip resimleri illa paylaşacaksanız en azından herkesin görebileceği bir şekilde yapmayın. Çocuğunuzun özel görüntülerini, normal durumda da çocuğunuzu emanet edebileceğiniz kişilere gösterin"açıklamasını yaptı.

Yetişkin çağında çocuklar aileleri hakkında suç duyurusunda bulunabiliyor.


Facebook ve diğer paylaşım sitelerinde ilk paylaşılan çocuk resimlerindeki dünün küçükleri artık bugünün yetişkinleri.

Westfalen polisi paylaşılan çocukluk resimleri nedeni ile okulda ya da iş hayatında arkadaşları ve çevrelerindeki insanlar tarafından dalga geçilen alay edilen çocukların sayısının tahmin edilemeyeceği kadar yüksek olduğunu belirtti.

Bir ebeveyni tarafından paylaşılmış bir resim nedeni ile büyüdüğünde bu ebeveyni hakkında hukuki işlem yaptırabilen çocuklar, diledikleri halde 10.000 Euro'ya kadar tazminat talep edebiliyor.

Kaynak: Havadis
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder