Avusturya'da kadınlar 1/3 daha az kazanıyor



Sayıştay her iki yılda bir, Avusturya’daki gelir dağılımına dair bir rapor hazırlıyor. 2016 yılı için açıklanan sayılar yine çarpıcı.


Sözleşmeli çalışanların geçtiğimiz yıllarda ne kadar düştüğü konusunda tarafların fikirleri birbirinden ayrılıyor. Ancak üzerinde tüm tarafların mutabık olduğu bir konu varsa, o da kadın ve erkek çalışanların maaşları arasında halen devam eden büyük fark.
 
Kadınlar 1/3 daha az kazanıyor

Kadınlar, erkek çalışma arkadaşlarına oranla ortalama 1/3 daha az para kazanıyor. Yeşiller Partisi’nden Bruno Rossmann, bu durum karşısında hükümetin muhakkak bir şeyler yapması gerektiğini vurguladı. Rossmann, gelir adaletini sağlamanın siyasetçiler için zor bir görev teşkil etmesinin yanında, sağcı akımların destek bulmasına karşı en büyük güvence olduğunu söyledi.

Heute'de yer alan habere göre 2016 yılında ortalama yıllık gelir 26.678 Euro olarak gerçekleşti. Erkekler ve kadınlar arasındaki gelir farkı ise çok yüksek. Tüm yıl, tam zamanlı çalışan kadın işçiler, erkek çalışma arkadaşlarının aldığı maaşın ortalama %70,26’sını kazanıyor. Sözleşmeli çalışanlarda ise durum daha da vahim. Burada kadınlar erkeklerin kazandığının sadece %66,57’sini kazanıyor. Özellikle 30-39 yaş grubundaki kadınların brüt gelirlerinin erkeklere nispeten oldukça düşük olduğu kaydedildi.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder