Yakışıklı Olmayan Erkekler İçin Kışlık Stil Önerileri: Ne Giymeli, Nasıl Etmeli?


Bir yerde yakışıklı erkekler var olduğu sürece, çirkin erkekler de var olmaya devam edecek  (inadına edeceğiz ulan!). Kaderiniz eğer çirkinlikse, ne yaparsanız yapın moda dergilerindeki o erkekler gibi görünmeyeceğinizi de çoktan biliyor olmanız lazım. Madem o adamlar gibi olamıyorsunuz (olamıyoruz) ve bu artık toplumca kabul edilmiş bir gerçek, o zaman en azından kılık kıyafetle günü kurtarmaya gayret etmemiz gerekiyor (Neden? Çünkü çirkinlerin de sevilmeye, beğenilmeye ve denk düşerse bi ihtimal seks yapmaya ihtiyacı var).
İnsanın üstünü başını bin bir çeşit kıyafetle donatan kış mevsimi ise çirkinliği kamufle etme noktasında en büyük yardımcımız. Bugün siz değerli çirkinler için kışlık giyim kuşam tavsiyelerinde bulunacağız. İnşallah bi hayrını görürsünüz...
 

1. Sakal (Kim moda ettiyse Allah razı olsun)

O bile başardı (yani... nerdeyse)

Ortalık kel ama sakallı adam kaynıyor. Kel ama sakallı olmayanların hatırı sayılır bir kısmı da kel değil ve sakallı. Bir ringa balığını bir şişe romla mideye indirdikten sonra redingotunu giyip dışarı çıkacak Rus edebiyatı karakteri izlenimi veremeyeceğiniz kadar moda şu an sakal. Kimse yadırgamıyor. Yine de sakalın da bir ayarı var. Uzunluğun doğal görünüm verecek şekilde ayarlanmış olması lazım. Öyle etkin pişmanlık yasasından faydalanmak için dağdan az evvel inmişcesine tüm yüzünüzü kaplamaması lazım mesela. 3-5 günlük serseri stayl kirli sakal sizi kurtarıyorsa ne ala, oradan yürüyon. Yok kurtarmıyor ve uzatmanız gerekiyorsa biçimine ve uzunluğuna dikkat etmeniz lazım. Ne çok dağınık, ne de kalemle çizilmiş gibi sınırları belli olmalı (Almancı değilseniz yani). Nice adamlar gördük sakalı var diye yakışıklı sayılıyor, onlar gibi olun işte...
 

2. Güneş gözlüğü (evet kışın)

Evet kışın ortasında da “Abi yansıyan ışık çok fazla, ondan takıyorum” diyerek güneş gözlüğü kullanabilir, yüzünüzün sakaldan arda kalan yerlerini kapatmanın da bir yolunu bulabilirsiniz. Yalnız o noktada doğru güneş gözlüğü seçimi çok önemli. Allah muhafaza yüzü kapatayım derken halk otobüsü şoförüne dönmek de var işin ucunda. Parlak çerçeveler ve aynalı camlardaan uzak duruyor, mümkün mertebe yüzü kapatacak büyüklükte kemik çerçeveleri tercih ediyoruz. "Yok abi ben yapamam, utanırım. Ayrıca önümü göremiyorum mk" diyenlerse yine kemik çerçeveli, yine büyük ama bu sefer normal camlı gözlükleri tercih edebilirer. Yalnız onda da hipster gibi görünme riski var. Use at your own risk...  
 

3. Mont-Pardesü

Bunlar epey mühim, çünkü ne olursa olsun ilk intibayı yaratan hep bu mont-pardesü ikilisi. İmkanınız varsa mont değil de uzun, koyu renk pardesülerden şaşmayın deriz. Onların öyle hem zengin, hem akıllı, hem olgun gösteren bir havası var. Yalnız orada Kenan İmirzalıoğlu gibi göstermeyecek olan bir şeyler seçmeye özen gösterin. Deli Yürek setinde değiliz, yıl 2016, artık yapmayın şunu.
İlla mont giyicem ben diyorsanız, bu aralar moda olan şu kapşon kısmı bol tüylü şeyleri deneyebilirsiniz mesela. Kafa bölümünün etrafında beliren o tüyler, çitleşme dönemindeki erkek tavus kuşlarında olduğu gibi insanlarda da işe yarıyor. Onu da olduğundan heybetli falan gösteriyor. Doğanın bir bildiği var demek ki. 
 

Eğer hala ve ısrarla idealist bir üniversite solcusuysanız da baba yadigarı parkanızı (a.k.a Deniz Gezmiş parkası) üstünüzden çıkartmayın. Siz o yoldan yürüyün, en sağlıklısı bu. Son olarak rapçi ya da dağcı ya da tır şoförü değilseniz şişme monta prim vermeyin.


4. Enine çizgili yakalı tişört, bilemedin sweatshirt

Bu yakalı ve enine çizgili tişörtler hem size yaşıtlarınızdan ayrı, olgun ve güvenilir bir hava katacak, hem de kemerinizde otomatikman deri telefon kılıfı oluşmasını sağlayacak. Eğer "ben donarım lan öyle" diyorsanız aynı kreasyonun uzun kollusu da iş görür. Göğüs cebinde taşıyacağınız bir adet samsun paketiyle de şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, demokrasi kışın da savunulmalı!
 

5. On yıldır mühendislik fakültesindeyim: Gömlek üstü kazak

Meg Ryan –Tom Hanks de demiyoruz, Meg Ryan- Mesajınız Var’da giyerken sempatik görünüyordu beyaz gömleğin üzerine kazak. Eğer sizi en iyi kurtaran ikilinin bu olduğunu düşünüyorsanız devam edin. Zaten çirkinsiniz, doksanlardan kalmış gibi ya da on yıldır üniversiteden bir türlü mezun olamamış 30 küsüründe hala ailesiyle yaşayan osbirci gibi görünmenin kime ne zararı olabilir ki? Belki böylece freak'likten de ekmek yersiniz (onun da meraklısı var çünkü). 


6. “Türk dizisinde profilden yakışıklı görünen kötü erkek karakterim” kombini

Lacivert ceket, lacivert yelek, beyaz gömlek, opsiyonel renklerde pantolon. Türk dizilerinin çirkin oyuncuları da yakışıklı göstermeye niyetlendiği zamanlarda kullandığı bu klasik kombin, bunca zamandır piyasada olduğuna göre dizicilerin bir bildikleri olmalı. Demek ki yiyen kadınlar var bunu. Onlar başarıyorsa siz de başarabilirsiniz. Yalnız bu kombinde yelek çok önemli, ona dikkat edin. Yeleksiz, Tapu Kadastro memuru gibi görünürsünüz. 


7. Zengin gösteren atkı

Aslında atkı değil de onun bağlama tekniği var bi tane, zengin gösteren hani anladınız siz, o işte. Mümkünse düz ve koyu renklerde her kıyafetinizle gidebileceğini düşündüğünüz bi iki tane atkı edinip şu yukarıdaki şekilde bağlamayı deneyin... Deneyin ya, ne kaybedersiniz ki?
 

8. Klasikler eskimez: Mavi kareli ceket

Ceketten yana bir tercih kullanacaksanız eğer, artık Tuna Kiremitçioğlu'na dahi faydası dokunmayan o dirsekleri yamalı, kadife cekettense (a.k.a Cihangirli yazar ceketi) buna yönelin. Şık görünmeseniz bile "hükümetle aram iyi, yukarılarda tanıdıklarım var" imajı vererek güçlü, nüfuzlu erkek imajından ekmek yiyebilirsiniz. Allah yar ve yardımıcınız olsun...
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder