Uluslararası İskoç Viskileri Günü


Uluslararası İskoç Viski Günü

Johnnie Walker’ın kurucusu Alexander Walker’ın doğumgünü olan 10 Şubat bundan sonra Uluslararası İskoç Viski Günü olarak kutlanacak.

Bugün 10 Şubat, bugün Uluslararası İskoç Viski Günü
Diageo, bugünü Uluslararası İskoç Viski Günü olarak belirleyerek İskoç viskilerini global olarak kutlamak istemiş. 10 Şubat seçilmesinin de çok özel bir anlamı var, dünyanın en çok satan İskoç viskileri olan Red Label, Black Label, Double Black, Blue Label gibi dünyanın her yerinde severek içilen Johnnie Walker harman viskilerinin kurucusu Alexander Walker’ın doğumgünü 10 Şubat
Etkinlik yeni tüketicileri İskoç viskileriyle tanıştırmayı ve diğer içkileri tüketenleri de İskoç viskisine tekrar çekmeyi planlıyor. Kampanya için marka yüzü olarak süpermodel Coco Rocha ve oyuncu Freida Pinto seçilmiş. Diageo’nun dünyanın dört bir yanında farklı etkinliklerle kutlayacağı Uluslararası İskoç Viski Günü’nde tüm damıtımevleri ücretsiz olacak. Bunun yanısıra çok özel bir etkinlik de gerçekleşiyor. 200 yıllık viski üretim tarihini barındıran ve 2 yıl önce 1.5 Milyon Pound’a kurulan Diageo Arşivi halka açılacak.
Diageo’ya göre her yıl Mayıs ayının 3. Cumartesi gününde kutlanan Dünya Viski Günü dışında, İskoç Viski Günü’nün global çapta kutlanması İskoçya ve viskileri için önem taşıyor.
Bu özel gün için #LoveScotch ve #InternationalScotchDay etiketleri oluşturulmuş, sosyal medyada etkinlikleri bu etiketlerden takip edebilirsiniz.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder