Sevgililer Günü mesajları (En yeni) - 14 Şubat Sevgililer Günü sözleri


Sevgililer Günü mesajları her yıl olduğu gibi bu yılda 14 Şubat’ın en çok araştırılan konusu oldu. Aldıkları hediyeleri desteklemek veya uzakta olan sevgililerine duygularını ifade etmek isteyen çiftler, 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları arasından en güzelini bulmaya çalışıyor. Bu özel günün enerjisini en güzel şekilde hissettirebilecek olan Sevgililer Günü mesajları detayda!

14 Şubat Sevgililer gününde eşlerini mutlu etmek isteyenler en güzel sevgililer günü mesajlarını arıyor.. Sevgililer Günü için özel ve duygusal mesajları sizler için haberimizde derledik. Peki Sevgililer günün için başka neler yapılabilir, 14 Şubat Sevgililer Gününün anlamı nereden geliyor.? İşte en güzel sevgililer günü mesajları ve bugüne dair merak ettiğiniz her şey..
Dünyanın en özel günlerinden biri olarak görülen Sevgililer Gününde, sizde eşinizi, nişanlınızı veya sevgilinizi mutlu etmek için haberimizin içinde sizler için derlediğimiz Sevgililer Günü mesajlarından faydalanabilirsiniz. Köklerini Roma döneminde Luepercalia adı verilen ve üç gün süren bir festivalden aldığı düşünülen Sevgililer Günü için dev arama motoru olan Google'da, doodle hazırlayarak kutlamayı unutmadı. Peki, tüm çiftlerin yüzlerini güldüren Sevgililer Günü nedir? Bugünün tarihçesi ve önemi nedir? İşte, sizler için özenle hazırladığımız en güzel Sevgililer Günü mesajları ve Sevgililer Günü hakkında detaylar.
14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJLARI
Kalbimdeki tek arzu, hayalimdeki tek tutku, beni yaşatan tek duygu senmişsin bebeğim…
Sen en büyük sevgiyi hak edecek kadar mükemmel ama herkesin sevmeyi hak edemeyeceği kadar özelsin benim için sevgilim...
Güller anlatsın sana olan aşkımı... Karşında nasıl aklımın yerinden gittiğini, gözlerimi nasıl senden ayıramadığımı... Güller anlatsın...
Güllerin sayısı duyduğun aşkı yansıtır derler. Sana olan aşkımı gösterecek kadar gül yok kainatta!
Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum.
Gönlüme taht kurdun, gönlümün sultanı oldun, gece gökyüzünde parlayan yıldızım, sabah ise ruhuma doğan güneşim oldun. Sevgililer günün kutlu olsun!
Maviler giyer bulut olurum, yeşiller giyer bahar olurum, bakarsın bir gün beyazlar giyer senin olurum. Sevgililer günün kutlu olsun.
Sevgililer gününde beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, kar beyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat. Yüreğin kadar yanındayım. Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy; ben hep ordayım!
Bazı rüyalar diğerlerinden daha uzun sürer. Bazıları da çok çok güzel. Benim en uzun ve en güzel rüyam şu an bu mesajı okuyor. Sevgililer günün kutlu olsun!
GOOGLE'DAN SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL DOODLE
En güzel Sevgililer Günü sözlerini bulmak için Google ana sayfasına giriş yapan internet kullanıcıları bir sürprizle karşılaştı. Ölümlerde, yaş günlerinde, tarihi olaylarda, bilimsel buluşlarda ve özel günlere özel Doodle tasarımları yapan Google, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü de unutmadı. Google'ın. Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Doodle'da, eğlenceli ve 4 bölümden oluşan, hikayeli bir oyun yer alıyor. 14 Şubat mesajını iki aşık pangolin ile veren Google'ın vermek istediği bir mesaj daha var. Pangolinlerin dünyada en fazla avlanan ve ticareti yapılan tür olduğunu açıklayan Google, oyunun içinde hayvanların neslinin tükenmesini önlemek için bağış toplayan bir gruba destek olmayı amaçlıyor. 
Sevgililer Günü mesajları (En yeni) - 14 Şubat Sevgililer Günü sözleri
SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR?
Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.
SEVGİLİLER GÜNÜ ADETLERİ
Sevgililer günündeki en yaygın uygulama eşe ya da sevgiliye verilen karttır. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır.
Özellikle batı medeniyetlerinde, sevgilisi olmayanlar hoşlandıkları kişilere kart gönderir. Alıcı kişi, içinde genellikle "Sevgilim olur musun?"[ yazan bu imzasız kartın kimden geldiğini bulmaya çalışır.
Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Bu hediyelerin başında çiçekler ve çikolata gelir.
Sevgililer Gününü çiftler genellikle baş başa geçirirler. Baş başa gidilen romantik bir yemek ya da evde hazırlanan romantik bir sofra en yaygın kutlamalardandır.
Çiftler, Sevgililer Günü'nün gecesinin de özel olması için çaba gösterirler. Kimi çiftler, bu güne has, cinselliği ön plana çıkarıcı kıyafetler ve iç çamaşırları alırlar. En çok tercih edilen renk, tutkuyu sembolize eden kırmızıdır.
Bunların yanı sıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.
SEVGİLİLER GÜNÜ TARİHÇESİ
Sevgililer Günü’nün tarihçesi çok eskiye dayanıyor. Köklerini Roma döneminde Luepercalia adı verilen ve üç gün süren bir festivalden aldığı düşünülüyor.

Doğurganlık tanrısının şerefine gerçekleşen festival Şubat ayının ortasına denk geliyor, baharın resmi başlangıcını müjdeliyordu.

Kutlamaların parçası olarak erkekler bir kutunun içine atılmış kağıtlardan kızların ismini çekiyordu. Festival boyunca bu eşleşmede biraraya gelen çiftgler sevgili oluyor, hatta belki de evleniyordu. Daha sonraki yüzyıllarda kilise pagan kutlamalarını bitirmek istedi ve şenlikleri Aziz Valentine adına kutlamalara dönüştürdü.

Üç tane Aziz Valentine
İlk resmi Aziz Valentine günü Papa Gelasius tarafından 496 yılında 14 Şubat'ta ilan edildi. İsmini o zamanın şehitlerinin birinden alıyordu. Ama bunun hangi şehit olduğu konusunda net bilgiler yok. En yaygın açıklama Aziz Valentine'in Roma'da bir rahip olduğu ve 3. yüzyılda öldürüldüğü yönünde.Ama bu tarihe denk düşen en az iki başka Aziz Valentine daha var. Biri Roma yakınlarında bugün Terni olarak anılan kentten bir papaz, diğeri ise Kuzey Afrikalı bir şehit.Aziz Valentinelar hakkkında bundan başka birşey bilinmiyor ve Roma'daki rahip bu üçü arasından en fazla kabul edilen oluyor. Bu hikayenin geçmişi İmparator İkinci Claudius'a dayanıyor. Claudius evli erkeklerin kötü askerler olduğuna inandığı için evlenmeyi yasaklıyor. Valentine ise evlenmenin Tanrı'nın insan için planladığı şeylerden biri ve ayrıca dünyanın amacı olduğuna inandığı için gizli şekilde insanları evlendirmeye devam ediyor. Claudius bunu fark ettiğinde Valentine'ı hapse atıyor ve sonra ölüme mahkum ediyor. Hapiste Valentine gardiyanın kızına aşık oluyor ve 14 Şubat'ta idama götürülürken kıza "Senin Valentine'ın" imzalı bir aşk mektubu gönderiyor. Günümüzde Sevgililer Günü'nde insanların birbirine kart göndermesinin kökeni işte burada.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder