Kaşıkları hazırlayın! Soğuk havalar için tavuk suyuna çorba geliyor



Çorbaların şifasından bol bol faydalanacağımız kış aylarına girmişken tavuk suyu çorbaların en güzellerini sizin için pişirdik. Şifalı ve çok lezzetli tavuk suyu çorbalarımızla kışınız sıcacık geçsin.

ROKFOR PEYNİRLİ KEREVİZ SAPI ÇORBASI
MALZEMELER (4 kişilik)
1 kerevizin sapları, 1 soğan, 1 patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı tavuk suyu, 200 g rokfor peyniri, tuz, karabiber, 75 ml krema. Üzeri için krema, rokfor peyniri, kekik.
HAZIRLANIŞI
İnce doğradığınız kereviz sapları, yemeklik doğradığınız soğan ve küp doğradığınız patatesi tereyağında yaklaşık 10 dakika soteleyin. Sıcak tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca altını kısın. Kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alın ve rendelediğiniz rokfor peynirini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çorbanızı blender’dan geçirin. Kremadan bir yemek kaşığı kadar ayırın. Kalanını çorbaya ilave edip bir taşım daha kaynatın. Üzerini çırpılmış krema, rokfor peyniri ve kekik ile süsleyerek servis yapın.
Kaşıkları hazırlayın Soğuk havalar için tavuk suyuna çorba geliyor
FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI
MALZEMELER (4 kişilik)
600 g beyaz soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 diş sarımsak, 2 defne yaprağı, 5 su bardağı tavuk suyu, 100 g rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, bayat ekmek dilimleri.
HAZIRLANIŞI
Piyazlık doğradığınız soğanları tereyağında karamelize oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, defne yaprağı ve et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 15 dakika kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan alıp fırına dayanıklı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın ve bayat ekmek dilimlerini ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyip ekmekler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kaşıkları hazırlayın Soğuk havalar için tavuk suyuna çorba geliyor
SEBZELİ KIŞ ÇORBASI
MALZEMELER (4 kişilik)
1 soğan, 2 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 parça karnabahar, 3-4 parça brokoli, 1 domates, 7-8 parça kurutulmuş domates, 2 dal kereviz sapı, 1 çay bardağı dolmalık fıstık, 5 su bardağı tavuk suyu, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, nane, fesleğen.
HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız karnabahar, brokoli, domates, kurutulmuş domates ve ince kıydığınız kereviz saplarını ilave edip 3-4 dakika soteleyin. Dolmalık fıstık, tavuk suyu, tuz ve baharatları ilave edip kaynatın. Çorba kaynadıktan sonra altını kısıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kaşıkları hazırlayın Soğuk havalar için tavuk suyuna çorba geliyor
PIRASALI PATATES ÇORBASI
MALZEMELER (4 kişilik)
1 soğan,  40 g tereyağı, 4-5 patates, 1 dal pırasa, tuz, karabiber, 150 ml krema, taze adaçayı. Tavuk şiş için 200 g kuşbaşı tavuk eti, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber.
HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İri doğradığınız patates ve pırasayı ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blender’dan geçirin. Krema ve ince kıydığınız taze adaçayını ilave edip bir taşım daha kaynatın. Tavuk şişler için kuşbaşı tavuk etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuşbaşı tavuk etlerini şişlere dizip yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Çorbanızı yanında tavuk şiş ile birlikte sıcak servis yapın.
Kaşıkları hazırlayın Soğuk havalar için tavuk suyuna çorba geliyor
BAHARATLI SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER (6 kişilik)
1 soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 diş sarımsak, 2 domates, 1 havuç, 1 patates, 1 kabak, 8 mantar, tuz, 4 kakule, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kişniş, 5 su bardağı tavuk suyu, 1 limonun suyu, yarım su bardağı yoğurt. Üzeri için maydanoz.
HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, rendelediğiniz domates, küp doğradığınız havuç, patates, kabak ve mantarı ilave edip kavurun. Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca tuz, baharatlar ve tavuk suyunu ilave edin. Limon suyu ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Tüm sebzeler yumuşamaya başlayınca çorbanın suyundan bir kepçe kadar alarak limonlu yoğurdu ılındırın. Karışımı çorbaya ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Kaşıkları hazırlayın Soğuk havalar için tavuk suyuna çorba geliyor
KISA SÜREDE HAZIRLAYIP UZUN SÜRE SAKLAYIN
Tavuk suyu çorbaların ne kadar lezzetli ve sağlıklı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Çorbaların lezzetine lezzet katmak için kullandığımız tavuk sularına hazır bulyon şeklinde market reyonlarından kolayca ulaşabilirsiniz. Ama aynı zamanda tavuk suyunu evinizde kolayca hazırlayarak uzun süre muhafaza edebilir ve çorbalarınızda ev yapımı tavuk suyu tercih edebilirsiniz.
EV YAPIMI TAVUK SUYU
MALZEMELER
2 tavuk göğüs eti, 1 kereviz sapı ve yaprağı, yarım demet maydanoz, 2 havuç, 1 soğan, 3 defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber, tuz, 2 yemek kaşığı sirke, 3 litre su.
HAZIRLANIŞI
Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın. Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.
Kaşıkları hazırlayın Soğuk havalar için tavuk suyuna çorba geliyor
Tavuk suyu hazırlarken bunlara dikkat!
Kaşıkları hazırlayın Soğuk havalar için tavuk suyuna çorba geliyor
• Tavuk suyu hazırlarken mutlaka soğuk su kullanmaya dikkat edin. Tavuk etlerinizin üzerine asla sıcak ya da kaynamış su eklemeyin.

• Tavuk etinin farklı bölümlerini kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi sadece tavuk kemikleriyle de suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
• Tavuk suyunuzun yağlı olmasını tercih ediyorsanız, kullanacağınız tavuk etini derisiyle birlikte pişirmelisiniz. Tamamen yağsız bir tavuk suyu içinse, tavuk etini derisi olmayacak şekilde kullanmalısınız.
• Buzdolabının alt bölmelerinde tavuk suyunu 2-3 günden fazla bekletmemeye dikkat edin. Daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, tavuk suyunu buz kalıplarında dondurarak derin dondurucuda 6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder