Kahve ve çikolata aşkı karşı rollerde


Damağa değmeden önce kokusuyla da cezbeden ikilidir kahve ve çikolata... Bu ikili için akla ilk gelen mizansen ise sıcacık kahveyi yudumlarken yenilecek baştan çıkarıcı çikolatadır. Biz, senaryomuzda, bu muhteşem ikilinin rollerinin değiştirdik. Leziz çikolatanızı yudumlarken yanına kahveli tatlılarınızı yemeniz için dört mönü hazırladık.

KAHVELİ UN KURABİYESİ
MALZEMELER (2 kişilik)
1 paket tereyağı (oda sıcaklığında), 1 kahve fincanı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 yemek kaşığı Türk kahvesi, 4,5 - 5 bardak un. Üzeri için 1 çay bardağı pudra şekeri.
HAZIRLANIŞI
Tereyağı, sıvıyağ, kahve ve pudra şekerini krema kıvamı elde edene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ilave ederek hamuru iyice yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklükte parçalar koparıp yassı rulo biçimine getirin. Üzerine bıçak ile çizik atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Pudra şekeri ile servis yapın.
FINDIKLI SICAK ÇİKOLATA
MALZEMELER (2 kişilik)
3 su bardağı süt, 110 g çikolata, 2 yemek kaşığı toz şeker, yarım su bardağı fındık kırığı, çikolata sos (benmari usulü), 2 yemek kaşığı bal (bardağın kenarına sürmek için)
HAZIRLANIŞI
Yaklaşık 5 dakika orta ateşte bir tencerede sütü ısıtın. Aşırı ısınmamasına dikkat edin. İçine çikolatayı katıp iyice karıştırın. Fincanlarınızı ters çevirerek ağız kısımlarını, önce, bir tabağa koyduğunuz balla, sonra, başka bir tabaktaki fındık kırıklarına bulayın. Sıcak çikolatayı fincanlara paylaştırın. Bol fındık kırığıyla süsleyerek servis yapın.
Kahve ve çikolata aşkı karşı rollerde
KAHVELİ DONDURMALI TARTÖLET
MALZEMELER (2 kişilik)
2 su bardağı un, 100 g tereyağı, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, yarım paket kabartma tozu. Dondurma için 1 ölçü süt reçeli, 1 kutu süt kreması (200 ml) veya sütün kaymağı, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı kuru Türk kahvesi. Üzeri için nar.
HAZIRLANIŞI
Hamur için; unu karıştırma kabına alın. Pudra şekerini ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Ortasına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyun. Üzerine yumurtayı kırın. Ortadaki sıvıları karıştırarak ve kenardan un alarak hamuru yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Tartölet kalıplarını yağlayın ve içlerine birer parça tart hamurundan koyun. Hamurun içine bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın. İçlerini boş bırakarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Dondurma için; soğuk kremayı derin bir kabın içerisinde kabarana dek çırpın. Kabaran kremanın içerisine süt ve süt reçelini de ilave ederek karıştırın. Ardından kahveyi ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı, dayanıklı bir kaba aktarın ve ağzını kapatın. Kabı, dondurucuya koyun. Dondurma katılaşmaya başladıktan sonra birkaç kez daha karıştırın. 5-6 saat buzlukta beklettikten sonra nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
KIRMIZI MEYVELİ SICAK ÇİKOLATA
MALZEMELER (4 kişilik)
340 g dondurulmuş frambuaz, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 su bardağı süt, yarım su bardağı krema, 168 g beyaz çikolata, 1 çay kaşığı vanilya, bir tutam tuz. Üzeri için krem şanti, tarçın ve frambuaz.
HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş frambuazları bir kaba alıp üzerine şekeri dökün. Yumuşayıp, suyunu salıncaya kadar 15 dakika bekletin. Çekirdeklerini çıkarmak için önce süzgeçten, sonra blender’dan geçirin. Karışımın 3/4’ünü ayırın. Süt ve kremayı ekleyip üzeri tamamen köpük olmamasına dikkat ederek kaynatın. Tencereyi ateşten alın. İçine parçaladığınız beyaz çikolatayı katın. Karışıma, hazırladığınız frambuaz püresi, vanilya ve tuzu ekleyin. Krem şanti, frambuaz taneleri ve tarçın ile süsleyerek servis yapın.
Kahve ve çikolata aşkı karşı rollerde
NANELİ ÇİKOLATALI MİLKSHAKE KOKTEYLİ
MALZEMELER (2 kişilik)
İri şeker, toz kakao, çikolatalı dondurma (ya da 1 su bardağı benmari usulü eritilmiş çikolata), 1 1/3 su bardağı çikolatalı süt, 1 çay kaşığı vanilya, 1/4 çay kaşığı nane özü, portakal. Süsleme için çikolata bukleler, portakal.
HAZIRLANIŞI
Kokteyli servis yapacağınız bardakların ağız kısmını ikiye kesilmiş portakal ile ovun. Sığ bir kaba şekeri koyun. Başka bir kaba kakao tozunu dökün. Bardakları ayak kısmından tutup ağız kısımlarını önce şekere daha sonra kakaoya batırın. Dondurmayı (ya da benmari usulü eritilmiş çikolatayı) eşit olarak bardaklara dökün. Başka bir kapta hazırladığınız nane özü, çikolatalı süt ve vanilya karışımını dondurmanın üzerine dökün. Çikolata bukleleri ve ince doğranmış portakal kabukları ile süsleyerek servis yapın.
KAHVELİ VE VİŞNELİ MUFFİN
MALZEMELER (6 kişilik)
3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 8 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı süt, 2 yemek kaşığı granül kahve. Üzeri için vişne.
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları karıştırma kabına kırın. İçine toz şekeri ilave ederek iyice köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın. Vanilya ve kahveyi ekleyin. Karışıma unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz harcı yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine birer tane vişne koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Kahve ve çikolata aşkı karşı rollerde
MEKSİKA USULÜ SICAK ÇİKOLATA
MALZEMELER (2 kişilik)
2 su bardağı süt, 100 g çikolata, 2-3 yemek kaşığı kahve likörü. Süsleme için pişmaniye, rulo gofret.
HAZIRLANIŞI
Bir tavada sütü ısıtın ve içine çikolatayı koyun. Kahve likörünü ekleyin ve kaynamadan önce ateşten alın. Pişmaniye ve rulo gofret ile süsleyerek servis yapın.
KAHVELİ VE ACIBADEMLİ PASTA
MALZEMELER (6 kişilik)
Kek için 2 buçuk su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, yarım çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı kabartma tozu, 3/4 su bardağı tereyağı, 3 yumurta, 2/3 su bardağı ayran (oda sıcaklığında), 1/4 su bardağı acıbadem likörü, tuz. Dolgusu için 250 g krem peynir (oda sıcaklığında), yarım su bardağı toz şeker, 1 yumurta, kahve. Streusel için 1 su bardağı açık kahverengi şeker, 1/3 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 su bardağı tereyağı, 2 buçuk su bardağı un, tuz.
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin. Tereyağını ekleyin ve karıştırın. Karışım kalın ve gevrek olacaktır. Yumurta, ayran ve acıbadem likörünü ekleyin. Pürüzsüz ve kabarık bir görüntü elde edene kadar 2-3 dakika kadar karıştırın. Kalıbınıza bu karışımın yarısını dökün. Dolgusu için başka büyük bir kapta; krem peynir, kahve, şeker ve yumurtayı karıştırın. Kabarık ve akıcı bir kıvam elde edene kadar 3-5 dakika çırpın. Bu karışımı, kalıbınızdaki karışımın üzerine kaşıkla yayın. Ayırdığınız karışımı krem peynirli karışımın üzerine eşit miktarda yayın. Streusel için kahverengi ve beyaz şeker, tarçın ve tuzu karıştırın. Tereyağını ve unu ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın. Karışımı kekin üzerine serpin. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder