İstediğiniz Kıvama Göre Yumurta Pişirme Süreleri

Yumurtanın ideal pişirme süresini yakalamak bazıları için zor olabiliyor. Ya içi sıvı oluyor, ya da sarısı çok kuru kalabiliyor.
Bu sorun, yumurtanın içerisinde iki farklı yapından kaynaklanıyor. Farklı sıcaklık ve farklı süreler pişme kıvamında değişiklik gösteriyor.  Yumurta akı için o doğru sıcaklık 82°C iken yumurta sarısı içinse 77°C’ dir.
Amerikalı ünlü şef J. Kenji López-Alt, bilimsel bir açıklama getirmek için kolları sıvamış. 30 saniye boyunca kaynayan suya yumurtalara koymuş. Doğru sıcaklığı ayarlamak için suyun içerisine buz eklemiş. Ver her iki dakika bir suyun içerisinden yumurta alarak pişme kıvamlarını kontrol etmiş.
Ortaya bu tablo çıkmış. Stressiz ve iyi pişmiş yumurtalar için….
yumurta-1
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder