Hogwarts Hayali, Gerçek Oldu!



Eğer Harry Potter’la büyüdüyseniz, sizin de çocukluk hayaliniz Hogwarts’da bir gün bile olsa eğitim görebilmek olmuştur. Belki hiç bir zaman Hogwarts’da okuyamayacağız ancak Polonyalı bir grup LARP (live action role play) oyuncusu sağolsun, bir büyücülük okulunda eğitim görme deneyimi yaşamamız artık mümkün.
Yetenekli bir grup Potter-sever, Polonya’da bulunan Czocha kalesini Czocha Cadılık ve Büyücülük Koleji’ne çevirmiş. Kasım ayında ilk öğrencilerini karşılayan okul, 200 kadar gence unutamayacakları bir deneyim yaşatmış.
Czocha Cadılık ve Büyücülük okulunda tıpkı Hogwarts’dakine benzer beş ayrı bina bulunmakta; Durentius, Faust, Libussa, Molin, and Sendivogius .
Okulda sadece eğlence ve Quidditch yok, aynı zamanda dersler de var. Derslerin sonunda S.P.E.L.L adı verilen sınava girip bu sınavdan geçmeniz de gerekiyor.

Okulun ikinci sezonu 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında olacak. Hayatta güzel olan her şey gibi bu okulun da yolculuk masrafları dışında bir ücreti var. Bu büyülü deneyimi yaşamak için 280 Euro’yu gözden çıkartmanız gerekiyor. Ancak yeme-içme, konaklama, büyülü kitaplar ve hatta binanızın renginde bir kravat bu fiyata dahil. Dört gün sürecek bu muhteşem deneyime değer de artar.
Dersler sadece bir gün sürüyor ancak hala yapmanız gereken ödevler ve katılmanız gereken etkinlikler devam ediyor. Tek sorun o kadar çok talep var ki, gidebilmek için 5 Dolar’a önce bir sıra almanız gerekli. Sıralar da şimdilik dolu, çok yakında sırası olup da katılamayacaklar için bir sıra havuzu açılacak. Şansınızı deneyebileceksiniz. Ha bir de 18 yaşından küçükler katılamıyor.
Tabi ki büyü yapabiliyorsunuz:


Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder