Fox TV'nin yayını durduruldu


Fox TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal'ın eleştirel konuşmasının ardından, televizyon kanalının Azerbaycan'daki yayını durduruldu.

Fox TV'de Fatih Portakal'ın sunduğu ana haberlerde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın, Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olarak atamasının ardından, Fatih Portakal'ın eleştirel yaklaşımı Azerbaycan'da büyük yankı toplamıştı. Bugün internet sitelerinde yapılan yayının garezli olduğu ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine zarar verdiği şeklinde haberler manşetlere taşındı. Birçok Sivil Toplum kuruluşu ve bazı milletvekilleri de bugün kendi sosyal hesaplarında bu konuyu gündeme taşıyarak, Fatih Portakal'ı eleştirdi. Bunun üzerine sosyal medyada Fatih Portakal adına eleştiriler ülke geneline yayıldı. Akşam saatlerinde ise Azerbaycan Fox TV'nin, Azerbaycan yayınını durduruldu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Fox TV Türkiye yayınlarının Azerbaycan'da kesilmesine tepki gösterdi.

Yarkadaş, "Azerbaycan Devleti yanlıştan hemen dönmelidir" dedi.

Türk Dışişleri'ne FOX TV çağrısı

Yarkadaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Fox TV'nin Azerbaycan'daki yayınları, Mihriban Aliyev'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmasını eleştirmesi üzerine durduruldu. Mihriban Aliyev'in atanmasını eleştirdi diye Fox TV'nin yayınlarının keyfi bir biçimde engellenmesi kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Fox TV'nin yayınlarının kesilmesine sessiz kalmamalıdır. Azerbaycan devleti de bu yanlış karardan bir an önce dönmelidir.

Saat 23.14 itibariyle Fox TV Azerbaycan'da izlenemiyor. TV'nin yayınları kesik. Eleştiri demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. @fatihportakal da demokratik hakkını kullanmıştır. Bu yüzden TV kapatmak meşru görülemez.

Azerbaycan devleti, keyfi tutumuna son vermeli ve halkın haber alma hakkını engellemekten vazgeçmelidir. Azerbaycan'da yaşanan tablo, halkımız için de öğretici derslerle doludur: Başkanlık, 'astığım astık, kestiğimi kestik' rejimidir!"
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder