Dana kuşbaşı kavurması tarifi



  •  
                                                                              60 dk.
  •  4-6 kişilik
  •  Türk Mutfağı
Dana kuşbaşı kavurması tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Dana kuşbaşı kavurması tarifini sizlere sunuyor! Sizden Gelenler arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Dana kuşbaşı kavurması tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!

Dana kuşbaşı kavurması tarifi malzemeler:

  • 600 gr dana kuşbaşı
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Tuz, dağ kekiği
  • 1 su bardağı su
  • Zeytinyağı

Dana kuşbaşı kavurması tarifi hazırlanışı:

  1. Kuşbaşı doğranmış etleri düdüklü tencerede 2 kaşık zeytinyağı ile kavurun.
  2. Etler suyunu salıp çektikten sonra bir su bardağı sıcak su ilave edin.
  3. Biraz tuz serpip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  4. Havası çıktıktan sonra 20 dakika pişirin.
  5. Arpacık soğanları soyun, biberleri irice kesin, domatesi küp küp doğrayın.
  6. Haşlanan ete 2 kaşık daha zeytinyağı ile malzemeleri ilave edip yüksek ateşte soteleyin.
  7. Tuz ve kekik ile tatlandırın.
  8. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
  9. Üzerine ceviz serperek arzuya göre pilav eşliğinde servis edin.

Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder