Başbakan Yıldırım’dan gurbetçilere müjde



Almanya'da bulunan ve Türklere hitap eden Binali Yıldırım, gurbetçileri yakından ilgilendiren önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya gelen başbakan Binali Yıldırım, burada yaşayan Türklere hitap etti.

''Sizin arkanızda Türkiye var, kendinizi asla yalnız hissetmeyin'' diyen Başbakan Binali Yıldırım gurbetçileri yakından ilgilendiren öenmli açıklamalar yaptı.

Başbakan Yıldırım, ''Bundan sonra Türkiye'de telefonlarınızı kullanabileceksiniz. Artık alınan mahkeme kararları Türkiye'de de geçerli olacak, bu çile de sona erecek. Türkiye'de yükseköğrenim görmek isteyen gençlerimize yönelik özel, size has kontenjanlar oluşturacağız. Üniversitelerde Türk diasporası araştırma enstitüsü kuracağız. Yabancı düşmanlığı ile etkin mücadele edeceğiz'' dedi.

''ARTIK TÜRKİYE'DE TELEFONLARINIZI KULLANABİLECEKSİNİZ''

İktidarda bulundukları süre zarfında gurbetçilere yönelik kolaylıklar sağladıklarını belirten Yıldırım, ''Artık Türkiye’de telefonlarınızı kullanabileceksiniz'' ifadesini kullanırken, bu yönde bir çalışma olduğunun sinyalini verdi.

''MAHKEME KARARLARI TÜRKİYE’DE TANINACAK''

Avrupa'da alınan mahkeme kararlarının Türkiye'de tanınacağını belirten Yıldırım; ''Burada mahkeme oluyor, aranızda anlaşmazlıklar oluyor. Alınan mahkeme kararlarının Türkiye'de geçerli olmasında engeller var. Bu mahkemeyi kazandığınız halde bir türlü sonu gelmeyen tekrar belirsiz bir yola giriyorsunuz. İşte bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye'de geçerli olacak bu çile de sona erecek'' dedi.

''TÜRKİYE'DE OKUMAK İSTEYENLERE ÖZEL KONTENJAN''

Türkiye’de yükseköğretim görmek isteyen gençlere özel kontenjanların oluşturulacağını kaydeden Yıldırım, ayrıca üniversitelerde Türk diasporası araştırma enstitüsünün kurulacağını belirtti.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder