Avusturya'da sigara otomatlarının kaldırılması gündemde



Avusturya'da 6500 adet sigara otomatının kaldırılması gündeme gelirken, Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı.

Avusturya'daki 6500 adet sigara otomatının kaldırılması gündemde. Nitekim bunların üzerinde, AB yönergesi uyarınca sigara paketlerinde olduğu gibi bulunması gereken şoke edici resimler ve uyarılar yer almıyor.

Avusturya devlet kanalı ORF'te yer alan haberde yönergeye göre, insanlar sigara almayı planlıyorsa, peşinen uyarılar ile karşılaşmak zorunda. Dolayısıyla şoke edici resimler görünür olmak zorunda. Böylece insanların, alım konusunda yeniden düşünmeye sevk edilmesi öngörülüyor. Ancak otomatlarda bu durum söz konusu değil.

Almanya'da adalet komisyonu, otomatlarda uyarıların bulunmamasının hukuka aykırı olduğunu tespit etmişti. Şimdilerde Almanya'da her eyaletin, otomatlara ne yapılacağına kendi karar vermesi gerekiyor.

Sağlık bakanlığı inceleme başlattı


Avusturya'da ise Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile birlikte inceleme başlattı. Sağlık Bakanlığı'nda sigara içmeyenlerin korunmasından sorumlu bölümün müdürü olan Franz Pietsch, bir yasağın gündemde olduğunu açıkladı.

Ne zaman bir sonuca ulaşılacağının henüz belli olmadığını kaydeden müdür, otomatlara şoke edici resimler ve uyarılar yapıştırmanın da yeterli olup olmadığının henüz belirsizliğini koruduğunu da vurguladı.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder