Almanya Lidl, sütleri geri topluyor


Lidl Alışveriş Merkezi, H-Milch olarak bilinen uzun süre kullanma tarihi olan süt ürününde insan vücuduna zararlı bakteri bulunduğu nedeni ile bu ürünü geri çağırdı.

Lidl şirketi kendi yapmış olduğu araştırmalarda "Haltbar Milch" olarak bilinen Milbona marka süt ürününde insan vücuduna zararlı bir bakteri bulunduğunu tespit ederek bu ürünü geri çağırdı.

Söz konusu uzun süre kullanma tarihi olan Milbona markalı 1 litrelik aseptik karton ambalajda (tetra-pak) bulunan % 3,5 yağlı süt ürününde ağır miğde-bağırsak rahatsızlıkları oluşturabilecek "Bacillus Cereus" bakterisi tespit edildiği açıklandı.

Bakterinin tüketiciye verebileceği zarar nedeni ile, bu ürünü satın alan, evinde bulunduran kişilerin kesinlikle kullanmamaları, ürünü geri getirmeleri halinde ücreti iade edileceği açıklandı.

Ürünün satışa sunulduğu şehirler ağırlıklı olarak Almanya'nın Berlin, Brandenburg, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen ve Schleswig-Holstein olduğu açıklandı.

Söz konusu geri çağrılma kampanyasının söz konusu şehirler olduğu ve diğer şehirlerdeki ürünlerde sıkıntı olmadığı açıklanırken, hem Lidl şirketi hem de üretici firma Fude+Serrahn 

Milchprodukte tüketicilerinden özür dilediğini açıkladı.

Bacillus Cereus'un üretmiş olduğu toksin maddenin neden olduğu hastalık belirtileri ilgili gıdanın tüketilmesinden 30 dakika-18 saat sonra ortaya çıkmaktadır. Bacillus Cereus zehirlenmesinin belirtileri; sulu ishal, karın ağrısı, mide bulantısı ve kusmadır.

Bacillus Cereus zehirlenmesinin iki tipi bulunmaktadır. İlki ishal tipi zehirlenmedir. İshal tipi zehirlenme karın ağrısı ve mide bulantısı sonrasında sulu ishal olarak seyreder. Bu tip zehirlenmede kusma nadiren görülür. İshal tipi zehirlenme ilgili gıdanın tüketilmesinden 6 saat sonra ortaya çıkabilir ve 24 saat boyunca sürebilir.

Diğer Bacillus Cereus zehirlenmesi tipi ise kusma tipi gıda zehirlenmesidir. İlgili gıdanın tüketilmesinden 30 dakika sonra belirtiler ortaya çıkabilir ve 18 saat boyunca belirtiler görülebilir. Bu tip zehirlenmede kusma sıklıkla görülür, zaman zaman karın ağrıları sonrası ishalde görülebilir.

Ürün: Milbona H-Milch
Yağ oranı: 3,5%
İçeriği: 1 Litre
MHD: 07.05.2017 und 08.05.2017
Tanımlama kodu: DE BB 018 EG
Üretici: Fude + Serrahn Milchprodukte GmbH
Nedeni: Bacillus Cereus bakterisi
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder