Alman basını: Türkiye, Almanya'dan ekonomik yardım istedi



Almanya'da yayın yapan Focus ve Der Spiegel dergileri, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble'den yardım talep ettiğini yazdı.

Almanya'da yayın yapan Focus ve Der Spiegel dergileri, Türkiye'nin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Almanya Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'den ekonomik konularda destek talep ettiğini yazdı. 
Der Spiegel'in haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman Avrupa'nın Türkiye'ye daha çokm ihityaç duyduğunu söylediği, ancak ekonomik durum göz önüne alındığında bunun tam tersinin görüldüğü vurgulandı. Haberde ayrıca, Erdoğan'ın yabancı partnerlerin desteğiyle ekonomik krizi atlatmaya çalıştığı öne sürüldü. 
Geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştirilen Şimşek ve Schaeuble görüşmesinde, Almanya'nın Türkiye'nin istikrar kazanması konusunda verebileceği desetekler ve turist sayısının nasıl eski düzeye çıkarılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi. Görüşmede özellikle Türkiye'nin kırsal kesimlerinde ne gibi ekonomik atılımlar yapılabileceği hususunun ele alındığı ifade edildi.
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder