Adana Kebap Tarifi - Adana Kebap Nasıl Yapılır?


Bu tarifle kendi Adana kebabınızı kendi evinizde yapabilir hem sevdiklerinize hem de özel misafirlerinize enfes bir ziyafet sofrası kurabilirsiniz.
PORSİYON
4 KiŞİLİK
HAZIRLANMA
10 DAKİKA
PİŞİRME
5 DAKİKA




Malzemeler:

  •  300 gram kuzu döş
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  •  1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  •  Servisi için:
  •  1 adet domates,
  •  2 adet yeşil sivri biber
  •  1 adet kuru soğan,
  •  6-8 dal maydanoz,
  •  Yarım tane limonun suyu,
  •  1 tatlı kaşığı sumak.

Yapılışı:

 Adana Kebap tarifinin hazırlanışı :

•    Kuzu döşü alın ve kemiklerinden ayırın. Sinirlerini temizleyip küçük parçalar halinde kesin.
•    Kestiğiniz eti satırla kıyma olacak şekilde parçalara ayırın. Kıydığınız etin üzerine 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,1 tatlı kaşığı tuz atarak kıymaya devam edin. Daha sonra etinizi 2 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı tezgâha yuvarlayarak uzunlaştırın ve avuç içine alarak kebap şişine geçirin. Elinizi ıslatarak şiste ki ete şekil vererek yayın. 2 kıyma için de bu işlemi uyguladıktan sonra ızgaraya alın ve pişmeye bırakın.2 adet yeşil sivri biber ve 1 adet domatesi de ızgaraya koyup pişirin.
•    Bir kenarda kuru soğanı piyazlık biçimde doğrayın.6-8 dal maydanozu da ince ince kıyın ve soğanlarla iyice karıştırıp 1 tatlı k sumak ilave edin.hepsini iyice harmanladıktan sonra  yarım tane limonun suyunu üzerine sıkın.alt üst pişen etlerinizi domates ve biberlerinizi lavaş ekmeğinizin üzerine alarak servise sıcak olarak sunun.
       

Afiyet Olsun.


Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder