Vücuttaki Çatlaklar İçin Doğal Yöntemler

Bayanlar her daim pürüzsüz ve güzel görünümlü bir vücuda sahip olmak isterler. Ancak büyük kilo değişimleri ya da hamilelik sürecinde bacak, kalça ve göğüs gibi çeşitli bölgelerde çatlaklar oluşabilir. Cilt esnemesi nedeniyle oluşan bu çatlaklara karşı kremlerle mücadele etmenin yanı sıra evde bazı çözümler de uygulanabilir. İşte sizlere vücuttaki çatlaklar için doğal yöntemler;




  • Vücut çatlaklarından kurtulmak için kuşburnu tohumu ve tatlı badem yağını karıştırarak duş sonrası çatlakların bulunduğu bölgeye hafifçe masaj uygulayabilirsiniz.

  • Çatlaklardan kurtulmanın bir diğer yolu ise havucu yumuşayana kadar buharda pişirmek ve püre haline getirmektir. Soğuyan havuç püresini çatlakların bulunduğu bölgeye uygulayarak yarım saat bekleyin ve soğuk suyla durulayın.

  • Vücuda nem sağlayan önemli bir doğal çözüm de avokadodur. Yarım avokadonun içini ezerek krem gibi çatlaklarınıza sürebilirsiniz. Bu sayede o bölgeyi nemle tutarak çatlaklarınızın görünmez hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

  • Çatlakları azaltmak için doğal yöntemler arasında en etkili olanı ise avokado ve aloe vera jeli karışımıdır. Bir aloe vera yaprağındaki jel ile yarım avokadoyu karışım haline getirerek içerisine 1 çay kaşığı da zeytinyağı ilave edin. Hazırladığınız karışımı parmaklarınızla masaj yaparak çatlakların bulunduğu bölgelere uygulayın ve yarım saat beklettikten sonra soğuk su ile durulayın.


Çatlaklar için en önemli uyarımız ise kilonuzu sabit tutmanızdır. Kilo alıp verdiğinizde mutlaka çatlaklar oluşacaktır. Bu nedenle kilonuzu sabit tutmanız çatlak oluşumunu önlemenin en iyi yoludur.

Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder