Çilek Reçelli Muhallebi



Malzemeler
• 1 kilo süt
• 1 bardak un
• 1 tatlı kaşığı margarin
• 1 bardak şeker
• 1 tane vanilya
• Birkaç tane taze çilek

Üzeri için:
Tamek Çilek Reçeli
• 1 çay bardağı dövülmüş fındık (isteğe göre)

Tarif
1 litre sütü tencereye dökün. Üzerine 1 bardak unu ve 1 bardak şekeri ve 1 tatlı kaşığı margarini ilave edin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra 1 paket vanilyayı ekleyip mikserle 15 dakika çırpın. Hazırladığınız malzemeyi cam servis kabına dökün ve ılıyınca dolaba koyun. İyice soğuduktan sonra üzerini Tamek Çilek Reçeli ile süsleyin. (Taneleriyle) Aralarına da bir kaç tane taze çilek doğrayın. Dilerseniz üzerine 1 çay bardağı fındığı da serpebilirsiniz.

Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder