Bu tarifle kendi Adana kebabınızı kendi evinizde yapabilir hem sevdiklerinize hem de özel misafirlerinize enfes bir ziyafet sofrası kurabilirsiniz.
PORSİYON
4 KiŞİLİK
HAZIRLANMA
10 DAKİKA
PİŞİRME
5 DAKİKA
Malzemeler:
- 300 gram kuzu döş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
- Servisi için:
- 1 adet domates,
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kuru soğan,
- 6-8 dal maydanoz,
- Yarım tane limonun suyu,
- 1 tatlı kaşığı sumak.
Yapılışı:
Adana Kebap tarifinin hazırlanışı :
• Kuzu döşü alın ve kemiklerinden ayırın. Sinirlerini temizleyip küçük parçalar halinde kesin.
• Kestiğiniz eti satırla kıyma olacak şekilde parçalara ayırın. Kıydığınız etin üzerine 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,1 tatlı kaşığı tuz atarak kıymaya devam edin. Daha sonra etinizi 2 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı tezgâha yuvarlayarak uzunlaştırın ve avuç içine alarak kebap şişine geçirin. Elinizi ıslatarak şiste ki ete şekil vererek yayın. 2 kıyma için de bu işlemi uyguladıktan sonra ızgaraya alın ve pişmeye bırakın.2 adet yeşil sivri biber ve 1 adet domatesi de ızgaraya koyup pişirin.
• Bir kenarda kuru soğanı piyazlık biçimde doğrayın.6-8 dal maydanozu da ince ince kıyın ve soğanlarla iyice karıştırıp 1 tatlı k sumak ilave edin.hepsini iyice harmanladıktan sonra yarım tane limonun suyunu üzerine sıkın.alt üst pişen etlerinizi domates ve biberlerinizi lavaş ekmeğinizin üzerine alarak servise sıcak olarak sunun.
Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder